Skjern-Tarm

Bork Festival har 40 års jubilæum

Martin Jensen fortæller i et nyhedsbrev om tankerne bag årets festival, og hvad publikum kan se frem.

Bork Festival afvikles den 31. juli til den 3. august.

Hvad kan man forvente sig af årets festival?
Man kan forvente en festival, hvor vi har forsøgt at gøre det bedste for vores gæster - musiknavne fra øverste hylde, en opgradering af madudbuddet, flere hyggelige områder, mere udsmykning af festivalpladsen samt bedre forhold på Camp Deluxe, hvor der nu også er gratis adgang til wellnessområdet alle dage, og vi har flyttet området for at skabe mere ro omkring området. Vi har også gratis bad for alle gæster alle fire dage.

Hvilke tanker har I gjort jer i forbindelse med årets festival?
Vi vil gerne fortsætte den positive udvikling Bork festival har været i igennem de seneste år. Det er første år med nyt navn, 40. års jubilæum - virkelig et spændende år.
Vi har prøvet at optimere på alle parametre i forhold til sidste år, men som en 100% frivillig organisation, er der ikke altid tid og ressourcer til de helt store ændringer.
Der er lidt nye tiltag i forbindelse med jubilæet, og ellers har vi haft et stort fokus på musikprogrammet, nu hvor vi fylder 40 år. Det var også en anledning til et navneskift til Bork Festival samt skifte vores måge ud med fyrtårn.

Hvordan ser billetsalget ud og svarer det til jeres forventninger? 
Vi er overordnet godt tilfredse med billetsalget indtil nu, men det er altid utroligt svært at spå om, da mange venter til de sidste dage. Vi har også et lidt atypisk setup i forhold til billetter, da det forsat er muligt at købe en billet til "kun" festivalpladsen. Vi havde måske forventet at sælge flere dagsbilletter, men omvendt går det rigtigt godt med salget af partoutbilletterne.

Er der noget bestemt du gerne vil fremhæve på årets festival?  
40 års jubilæum. Tuborg giver bl.a. en gratis omgang til gæsterne torsdag eftermiddag på festivalpladsen, og der er temafester i Det Irske Telt med bl.a. Jubilæumsfesten, hvor man har mulighed for et genhør med de største hits fra artister, der har besøgt Bork siden 1979.

Er du tilfreds med årets musikprogram?
Ja, vi er rigtig stolte af årets program, og vi har prioritet at få de største navne fra øverste hylde. I betragtning af hvor mange gæster vi har plads til i Det Store Koncerttelt, så tror jeg vi er den festival, der har det største musikbudget pr. gæst.

Hvilke tanker har I gjort jer om dette års program?
Vi vil gerne kunne præsentere et stort hovednavn hver dag og have artister, som man kun kan opleve få steder i Vestjylland. Og vi vil gerne have et bredt musikprogram, hvor der både er plads til nye, lokale, store, og mange forskellige genre på programmet. Vi prøver at følge med tiden, og hele tiden er fokus på, hvad vores gæster gerne vil høre.

Hvordan er årets program blevet modtaget af publikum?
Rigtig godt – som det oftest bliver. Vi står generelt lidt stærkere hos det modne publikum i år. Derudover er vi yderst tilfredse med, at vi har Nephew tilbage på programmet efter 10 år, og at Bork er et af få steder man kan opleve Rasmus Seebach i 2019.

Er der en artist eller to, som du særligt vil fremhæve fra årets program?
Man kan ikke komme uden om Nephew. Jeg har allerede hørt dem på flere festivaler i år, og det bliver et brag af en koncert. Nicklas Sahl, synes jeg også selv, var en rigtig god booking – vi lavede allerede aftale med ham i august sidste år. Han er blevet spillet rigtig meget på diverse radiokanaler, og er kun blevet større, siden vi lagde billet ind på ham. Det er også altid spændende, når nye navne skal ud og stå på festivalscenerne for første gang, og han har allerede vist et stort potentiale til at blive en kommende stjerne.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify