Skjern-Tarm

Andelskassen Faster fusioner med Andelskassen Oikos

Flere tidskrævende administrative opgaver og reguleringer af pengeinstitutter er årsag til sammenlægningen.

Andelskassen Faster i Astrup fejrede i sommer 100 års jubilæum.  Andelskassen Oikos med afdeling i København og Aarhus rundede sit 25-års jubilæum.

Går det som direktørerne og formændene for de to pengeinstitutter ønsker, vil de lige inden jul blive til et – altså forudsat, at andelshaverne i begge pengeinstitutter samt Finanstilsynet siger ja.

Samme værdier

Poul F. Jensen, formand for andelskassens Fasters bestyrelse, understreger, at Andelskassen Oikos har en række positive værdier, der stemmer godt overens med Fasters.

"Vi fandt ud af, via møder og dialog, at selvom vi har stærke rødder i det vestjyske og ikke mindst i lokalområdet, var der mange tiltrækkende forhold ved Andelskassen Oikos. Deres positive tankegang omkring blandt andet socialt udsatte og hjælp til projekter i udviklingslande, ligger os slet ikke fjernt. Ligeledes har de en god og sund portefølje af privatkunder, som passer godt ind i vores eksisterende kundeportefølje," siger han og tilføjer:

"Vi kan skabe en endnu bedre andelskasse, som via en sund drift tjener tilstrækkeligt til at sikre overlevelse i forhold til blandt andet kapitalkrav for sektoren, men også har fokus på vores værdier. Ligeledes er det en stor glæde, at Allan Andersen (nuværende direktør, red.) fortsætter som daglig leder i Oikos til gavn for andelshavere og kunder."

Hovedsæde i Astrup

Hovedkontoret for de fusionerede andelskasser bliver Astrup, hvor direktion og administration også placeres. Navnene på de to andelskasser bibeholdes, oplyser Faster i en pressemeddelelse.

Jan Kirkensgaard, direktør i Faster Andelskasse, fortsætter som administrerende direktør, og Poul F. Jensen fortsætter som formand efter fusionen. Næstformand for Andelskassen Oikos, Kim Valbum, indtræder i bestyrelsen for Faster Andelskasse, der dermed udvides med en person, ligesom seks personer fra Andelskassen Oikos repræsentantskab indtræder i Fasters, der dermed udvides fra 18 til 24.

Andelskassen Faster tæller ti fuldtids-stillinger og Andelskassen Oikos tre. Fasters regnskab viste sidste år et overskud på 2,1 million kroner mod Oikos' knap 1 million kroner.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify