Ringkøbing

Skoleelever til hårdtslående vikinge-koncert

Knap 700 elever fra skoler i Ringkøbing-Skjern Kommune overværer vikinge rock koncert.
"Vardlokkur er en hårdtslående interaktiv vikingekoncert for børn og eventyrlystne sjæle, fortæller Tove Andersen, konstitueret leder af Musikskolen Ringkøbing-Skjern.
Musikskolen har inviteret DR Musikariat til at vise koncerten, der har titlen Vikinge rockkoncerten Vardlokkur, for skoleelever på Generator i Ringkøbing.
Tre udsolgte forestillinger
Skolerne har taget god imod tilbuddet, ikke færre end 682 elever i 2.-6. klasse fra Stadil-Vedersø Friskole, Ringkøbing Skole, Alkjærskolen, Ølstrup Friskole, Kirkeskolen i Skjern, Herborg Friskole, Spjald Skole og Lem Stationsskole, skal nemlig overvære en af de tre udsolgte forestillinger mandag den 11. november.
Vardlokkur er skrevet af DR Musikariets huskomponist Mathias Madsen Munch, der selv medvirker ved koncerten sammen med Anne Kirstine Winkler på trommer, Martin Haumann, slagtøj, Elisabeth Dichmann, violin, med den dragende Christina Elisabeth Mørkøre som vølve, vokal.
Medvirken fra publikum
Det er Jim Lyngvild, der både har designet koncertens visuelle udtryk og lagt grundlaget for fortællingen om Vølven. Ghita Nørby har indtalt den dramatiske rejse, der tager publikum på en dyster tur igennem den Nordiske Mytologi, hvor guder som Tyr, Odin, Tor og Frigg skal manes frem af publikum. 
"Koncerten tager publikum tilbage til 1133, hvor den sidste gruppe vikinger er spærret inde i en forladt kirke. En solformørkelse indhyller hele Europa i mørke. En mørk sky har lagt sig over Midgård. Ragnarok er nær. Publikum må hjælpe vølven med at mane Guderne frem fra Asgård, så Odins efterkommere kan modstå Ragnarok", oplyser Tove Andersen i en pressemeddelelse.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify