Ringkøbing

Vestas er presset på prisen

En af de internationale storbanker frygter et dårligt regnskab fra Vestas i næste uge.

Når Vestas på onsdag fremlægger sit regnskab for tredje kvartal, må man forvente, at regnskabet viser, at Vestas er presset af øget konkurrence i vindmøllebranchen.

Sådan lyder det fra storbanken HSBC.

Banken henviser til, at en anden stor spiller i møllebranchen, amerikanske General Electric, i denne uge fremlagde sit regnskab for tredje kvartal; et regnskab, som viste et markant fald i resultatet for den afdeling, der har med selskabets mølleaktiviteter at gøre.

HSBC forventer, at mølleproducenterne generelt vil få det svært resten af året og næste år på grund af hård konkurrence på markedet, hvilket er med til at presse priserne ned.

Vestas fyrede for nylig 400 medarbejdere, heraf 33 i på fabrikken i Ringkøbing.

"Det er altid svært at afskedige gode, hårdtarbejdende kolleger, men da det meste af væksten forventes uden for Europa, må vores globale fodaftryk afspejle den markedsudvikling, vi ser for at kunne fange vækstmulighederne," lød det i den forbindelse fra topchef Anders Runevad. 

Da det danske aktiemarked lukkede fredag eftermiddag kostede en Vestas-aktie 410 kr. Aktiekursen er dermed faldet lidt over 20 procent i løbet af det seneste år.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify