Ringkøbing

Vedersø Klit hejser flaget og folk gør rent

Stranden ved Vedersø Klit har Danmarks ældste Blå Flag Strand. Det hejses for 32. gang i træk på grundlovsdag.

Den 5. juni, Grundlovsdag, er der valg til Folketinget og grundlovsfester og -taler. Men i Vedersø Klit Grundejerforening er det også datoen for ”store strandrydderdag.

”Det plejer at være en rigtig hyggelig dag, hvor vi afslutter et par timers strandrensning med forfriskninger ved grillhytten,” fortæller Bjarne Sørensen, der er formand for grundejerforeningen.

Deltagerne mødes på p-pladsen ved Vedersø Klit Strand klokken 13, hvor det Blå Flag bliver hejst. De fremmødte borgere og gæster fordeles derefter på indsamlings-ruterne, som sikrer, at der bliver gjort rent i klitterne, på indfaldsvejene samt på stranden.

Bjarne Sørensen opfordrer til, at man tager gummistøvler med – og på – for på solskinsdage kan man nemlig være heldig at møde hugorme, der slikker solskin i klitterne. Arrangementet slutter omkring klokken 16.

200-400 ton affald på 152 kilometer

Det Blå Flag hejses i et samarbejde mellem Vedersø Klit Grundejerforening, Friluftsrådet og Ringkøbing-Skjern Kommune. Flaget markerer, at stranden er en af Europas fineste badestrande.

Kommunen er med i Nordisk Strandrydderdag, der primært har fokus på maritimt affald, altså det affald, der skyller ind på kysten. Målet med kampagnen er ifølge Søren Frederiksen, naturvejleder og udviklingskonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han oplyser, at der årligt fjernes mindst 200 ton affald på kysten i kommunen, 80 procent af det er plastik.

Derfor har Ringkøbing-Skjern sat 60 pallekasser (billedet) til affald op langs kysten, nogle står der hele året, mens andre sættes op i foråret og fjernes til efteråret.

Ringkøbing-Skjern Kommune har 152 kilometer kyststrækning – 52 kilometer ved Vesterhavet samt 100 kilometer i Ringkøbing Fjord.

Det er kommunens opgave at rense strandene, og den fjerner årligt 200-400 ton affald på de 152 kilometer, oplyser den i en pressemeddelelse.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify