Ringkøbing

Ugens korte nyheder fra Ringkøbing

Bliv opdateret på ugens korte nyheder fra Ringkøbing på to minutter.

Det bedste sted i landet

Den er det bedste sted i Danmark, en af de to bedste i Skandinavien og på listen over de 20 bedste i Europa.

LÆS MERE: Ringkøbing Fjord er på europæisk surfspotliste

Torvet i Ringkøbing er internationalt

Dansk, tysk, engelsk, italiensk, svensk, hollandsk - sprog fra mange forskellige lande høres på Torvet i Ringkøbing, som i disse dage i mere en forstand er international. 

Se foto-galleri på vestnyt.dk's facebookside

LÆS MERE: Turister shopper og slapper af

Du kan også deltage

Signe Simonsen cyklede i foråret de 400 kilometer fra Sild til Skagen for at planlægge den event, som hun selv har fået ideen til.

LÆS MERE: Event ved Vestkysten sætter fokus på plastikforurening

Visit Denmark har offentliggjort listen over, hvilke 300 attraktioner der var de mest besøgte steder. Flere attraktioner i Ringkøbing-Skjern Kommune med på listen. Bedst placeret er Lyngvig Fyr på plads nummer 81 med 71.936 besøgende; en tilbagegang på 3,2 procent i forhold til 2017.

De øvrige på listen er (tallet viser frem- eller tilbagegang i forhold til 2017)

Nr. 91 Bork Vikingehavn: 63.274 gæster. (-1,1 %)

Nr. 127 Wow Park 36.448 (+8,5 % – ny på listen i 2018)

Nr. 152 Fiskeriets Hus: 28.624 (+0,5 %)

Nr. 188 Fahl Kro: 19.027 (+9,7 %)

Nr. 204 Bundsbæk Mølle: 16.181 (-4,0 %)

Nr. 213 Ringkøbing Museum: 14.732 (-1,6 %)

Nr. 233 Abelines Gaard: 11.533 (+11,6 %)

Nr. 241 Kaj Munks Præstegård: 10.199 (+3,9%)

Attraktionerne i Region Midtjylland havde i alt 5,5 millioner besøgende.

Sandskulpturfestivalen i Søndervig figurerer ikke med på listen, selv om den tiltrækker op mod 140.000 gæster årligt. Det skyldes, at "arrangementer af tilbagevendende karakter" ikke er en attraktion ifølge attraktionslistens definitionsgrundlag, ligesom for eksempel Roskilde Festivalen heller ikke er det, oplyser Mette Dahl-Jensen, chefkonsulent i VisitDenmark.

Erhvervsnyt

Otto Nilsson har stiftet selskabet AO Ejendomsudlejning ApS i Ølstrup, Ringkøbing. Otto Nilsson er tiltrådt direktionen. Selskabets formål er at drive køb og salg af ejendomme, udlejning samt hermed forbunden virksomhed.

Skifteretten i Herning har afsluttet tvangsopløsningen af Bocean IVS i Ringkøbing. Selskabet er opløst. 

Det er slut med at leje Det Gamle Ådselskogeri ved Ringkøbing til fester og andre aktiviteter. Ejerne Anette Vind Lauridsen og hendes mand, Henrik, har stoppet udlejningen, fordi den er gået tilbage. Parret overvejer nu at lave et bokse-sted i lokalerne, oplyser Dagbladet Ringkøbing-Skjern på sin hjemmeside.

Nyt fra politiet

Det lykkedes ikke indbrudstyven eller -tyvene af afliste en rude i Skovbørnehaven på Herningvej i Ringkøbing. I stedet brækkede de et andet vindue op og kom ind den vej. Det er uvist, om der er stjålet noget.

En patrulje samlede søndag klokken 00.41 en beruset mand på Herningvej i Ringkøbing op og kørte ham i detentionen. Det drejer sig om en 59-årig mand fra Ringkøbing, der bliver sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Flere timer lang eftersøgning

Han kom ikke som lovet hjem fra fjorden klokken 19. Det fik hans forældre til at slå alarm.

LÆS MERE: Tysk sejler samlet op fra fjorden af helikopter

Den 20-årige tyske sejler, der mandag ved midnatstid blev fundet i vandet i Ringkøbing Fjord, blev reddet op af en redningshelikopter – og manden er i god behold, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. Men hans sejlbåd er ikke fundet. Båden har et hvidt skrog og blåt-hvidt sejl. Oplysninger bedes givet til politiet på telefon 114.

Et par sorte sketcherssko med hvid bund, mørkeblå Ecco-sandaler og et flerfarvet tørklæde af mærket Beck Søndergaard blev tirsdag klokken 07.30 stjålet fra omklædningsrummet på Tim Plejehjem.

En 58-årig mand fra området fik tirsdag klokken 13.58 stjålet sin pung i Netto på Vellingvej i Ringkøbing. Pungen indeholdt dankort, kørekort, jagttegn, våbentilladelse samt nogle kontanter. Tyveriet skete, da manden stod ved kassen for at betale for sine varer. Supermarkedet har videoovervågning, som politiet nu skal have kigget igennem for at finde frem til gerningsmanden.

Der var hverken speedbåd eller nogen på vandski eller jetski at se, da politiet efter en anmeldelse torsdag aften klokken 21.25 kom ud til Stadil Fjord.

De syv unge i alderen 15-18 år skruede ned, da politiet bad dem om det. Politiet fik torsdag klokken 22.35 en anmeldelse om høj musik i Ungdomsgården på Søibergsvej i Ringkøbing, tog derud og fik de unge til at skrue ned for lyden. Vagthavende ved Lokalpolitiet i Ringkøbing opfordrer i den anledning forældre til, at de lige sætter deres børn ind i, at det ikke er tilladt at spille højt - noget, som politiet jævnligt bliver kaldt ud til.

Navnenyt

Jørgen Vestergaard Pedersen, Ringkøbing, er død, 79 år.

LÆS OGSÅ: Troels Trier udstiller og giver koncert

LÆS OGSÅ: Musikstykke bliver opført i Hvide Sande

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify