Ringkøbing

Ugens korte nyheder fra Ringkøbing

Bliv opdateret på ugens vigtigste nyheder fra Ringkøbing på to minutter.

Turen går til Paris - på jernhest 

Cykelrytter, Sigvald Brusberg, tager den lange tur til Paris, med Team Rynkeby, på cykel igen. 

LÆS MERE: Sigvald Brusberg indtager Paris på cykel – igen

Sejlture, snak og socialt samvær

Bådeklubben Sommerlyst i Ringkøbing er en med sine 150 år en af områdets ældste foreninger. Den er også en af de billigste bådeklubber, for medlemmerne gør nemlig en stor del af arbejdet selv.

LÆS MERE: Sejlads og søde sommerstunder i Sommerlyst

Afstressende hobby

Multiemediedesigner Anne-Sophie Bech fra Velling har lavet en mindfulness-malebog.

LÆS MERE: Velling-bo står bag malebog med motiver fra kommunen

Elektrikere på 26 og 32 år har købt sig ind i el-firma

De går godt i spænd og supplerer hinanden godt. Og sammen har har de taget første skridt til at opfylde sin egen og hinandens drøm om at blive selvstændige.

LÆS MERE: Kolleger er på vej mod drømmen og eget firma

Mindst seks ulvehvalpe er født i nærheden af Ulfborg. Ungerne blev filmet af et vildtkamera søndag den 23. juni, og Miljøstyrelsen vurderer, at ungerne er cirka halvanden måned gamle, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. 

De nye ministre

Danmark har nu fået en ny regering efter, at socialdemokraten, Mette Frederiksen, har forhandlet med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten i flere uger. Det er en socialdemokratisk mindretals-regering, der består af følgende ministre: Statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen, udenrigsminister Jeppe Kofod, justitsminister Nick Hækkerup, social- og indenrigsminister Astrid Krag, skatteminister Morten Bødskov, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen, sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, transportminister Benny Engelbrecht minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, forsvarsminister Trine Bramsen, uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, erhvervsminister Simon Kollerup, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, boligminister Kaare Dybvad, miljøminister Lea Wermelin og kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen.

Erhversnyt 

Virksomheden Tim Byg A/S i Tim er blevet opløst. 

Nyt fra politiet 

To Verner Panton-lamper blev stålet ved et indbrud på Blomstervænget i Ringkøbing fra torsdag den 20. fredag klokken 08.00 til næste dag klokken 7. Tyven eller tyvene fortrød åbenbart tyveriet af lamperne, for det blev fundet på en sti og er nu afleveret til ejerne. Ved tyveriet blev der desuden stjålet en guldring med rød sten, fem ørestikker i sølv samt euro – og måske andre ting, for familien har endnu ikke fået gjort op, hvad der mangler. Indbrudstyven skaffede sig adgang ved at knuse en rude.

En dør blev brudt op til et værksted på Snerlevej i No, og tyvene stjal værktøj, et pillefyr, en vaskemaskine, køleskab samt komfur. Indbruddt skete i tidsrummet torsdag den 6. juni til lørdag den 15. juni.

En gruppe unge har øvet hærværk på Lem Skole fra torsdag den 20. juni klokken 16-18. De unge var oppe på skolens flade tag, hvor de sparkede udluftningen af, ligesom de har ødelagt kabler til antenner.

En beboer på Østbanevej i Hee kan se frem til at få en bøde. Vedkommende var i gang med at brænde ukrudt af langs et træskur med det resultat, at der gik ild i træskuret og brandvæsenet måtte tilkaldes for at slukke ilden. Det skete lørdag klokken 12.45. 

Beboerne omkring Alkær Lukke i Ringkøbing er ikke vilde med, at der bliver spillet høj musik i Alkær Lukke. Det er sket flere gange i den seneste uge, og politiet har været tilkaldt. Det blve de også lørdag klokken 21.45, hvor en flok unge mennesker havde taget en anlæg med og spillede høj musik. Politiet fortalte dem, at det ikke var nogen god idé, fordi naboerne ikke havde lyst til at høre musikken.

En betjent måtte tage pebersprayen i brug, da en patrulje søndag klokken 14.40 blev kaldt til slagsmål på Nørredige i Ringkøbing. Da politiet ankom til stedet, knyttede en 29-årig mand fra Assnes næverne mod betjenten og pustede sig op; han blev passificeret af pebersprayen, anholdt og kørt til detentionen i Holstebro.

Gps og skærme til en værdi af 140.000 kronerer stjålet fra to traktorer i et maskinhus på Agersbækvej i Hee. Tyveriet er begået fra søndag den 24. juni klokken 11 til næste dag klokken 07.00.

En gps-skærm samt to gps er stjålet fra traktorer på Lervangvej i Ølstrup. Tyveriet blev konstateret mandag morgen.

To mænd på henholdsvis 20 og 21 år, der tirsdag klokken 05.44 opholdt sig på Torvet i Ringkøbing, var så berusede og skabte så megen uro, at politiet blev tilkaldt. Betjentene bad de to herrer om at tage hjem - et råd som den 20-årige mand fra Ringkøbing valgte at følge. Men den afviste den 21-årige mand fra Videbæk, så han røg en tur i detentionen.

En gps er stjålet fra en traktor på Hovervej i Spjald. Desuden har tyve forsøgt at stjæle en fra en traktor på Kærgårdsvej i Grønbjerg. Begge dele fandt sted fra mandag aften til tirsdag morgen.

En gps, skærm og monitor til en værdi af cirka 150.000 kroner er stjålet fra en traktor på Vesttarpvej i Velling. Tyveriet blev begået fra torsdag den 20. juni om eftermiddagen til tirsdag eftermiddag.

Spejderne på Kirkebakken i Lem har haft indbrud i deres container. Den er brudt op, og der er stjålet en buskrydder, fem liter benzin samt en liter totakt-olie til en værdi af cirka 3000 kroner. Tyveriet er sket i tidsrummet 19.-26. juni.

En 50-årig mand fra Ringkøbing fik onsdag klokken 19.40 stjålet sin pung, som han havde i lommen. Manden stødte på vej ud ind i en anden mand - sammenstødet brugte manden åbenbart til at snuppe den 50-årige ringkøbingensers pung. Den indholdt personlige papirer samt 900 kroner i kontanter.

Havnegrillen havde i går aftes besøg af en beruset, træt og 58-årig mand fra Hampen. Politiet blev tilkaldt, og han blev kørt til forsorgshjemmet, Specialcenter Skovvang, i Holstebro. 

Der er stjålet en gps fra en John Deere-traktor på Overgårdevej i Spjald. Tyveriet skete fra onsdag klokken 23.30 til torsdag klokken 05.30.

En bærbar pc blev mandag klokken 17.30 til tirsdag klokken 08.00 stjålet fra et værelse på Hotel Ringkøbing. Lokalpolitiet fik senere på dagen en kuffert fyldt med tøj samt en bærbar pc. En mand mødte samme dag op, fordi han manglede sin kuffert – den kuffert, som politiet havde fået indleveret. Den bærbare pc fik han imidlertid ikke med, for det viste sig at være den, der var stjålet på Hotel Ringkøbing. Manden, en 58-årig mand fra Haampen, blev sigtet for tyveri af den bærbare pc – han erkendte. Og pc'ens rette ejermand fik sin computer retur.

Navnenyt 

Henning Ejler Jensen, Ringkøbing, er død, 73 år. 

Knud Birkegaard, Ringkøbing, er død, 84 år.

 

LÆS OGSÅ: Lokal attraktion tiltrækker turister

LÆS OGSÅ: Måske tjekkede personer om beboere var hjemme

LÆS OGSÅ: Ejendomsmægler overtager nabobutik

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify