Ringkøbing

Frivillige sikrer mad til 25 familier i Ringkøbing

En stribe supermarkeder med afdelinger i lokalområdet bakker op om initiativet.

Når supermarkederne lukker den 23. december, og julehandlen dermed er forbi, står en meget stor mængde varer til at blive smidt ud, fordi de ikke kan holde sig julen over. 

Det drejer sig om brød, mælk, kødvarer og meget andet. 

Samtidig er der familier, som har svært ved at få økonomien til at hænge sammen i juletiden, og derfor har en flok frivillige i Ringkøbing taget initiativ til at lave aftaler med en stribe supermarkeder med afdelinger i lokalområdet om, at de varer, der egentlig skulle smides ud, i stedet kan gå til disse. 

I Ringkøbing bruger 10 frivillige i den lokale afdeling af Stop Spild Af Mad deres lillejuleaften på at hente varer, fordele dem i pakker og dele dem ud. 

Uddelingen sker på Generator, og der er syv supermarkeder, som er med i projektet. Det drejer sig om Kvickly i Ringkøbing, Netto i Ringkøbing og Skjern samt Aldi i Ringkøbing, Hvide Sande, Struer og Holstebro. 

"Der er rigtig meget mad, som ikke kan holde sig julen over, og så er det bedre at give det til nogle, som trænger, end at smide det ud," siger Connie Andersen, der står for den lokale afdeling af Stop Spild Af Mad. 

I alt har 25 familier og enlige skrevet sig op til at få en pakke. 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify