Ringkøbing

Nyt fritidstilbud giver familier en pusterum

Børn med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser får nu et ekstra "hjem" inden for kommunegrænsen.

Sommerfuglen er et alternativ til aflastning, placeret i et nyrenoveret hus på Blomtervænget i Ringkøbing. De nuværende 22 tilknyttede børn og unge, der er op til 17 år, har på skift taget det nye fritidstilbud i brug - en dreng endda i en sådan grad, at han har sat hylder op og banket søm i lige rækker i væggen i skuret, ligesom han har tegnet sorte streger i facon af hammer, sav og svensknøgle, så hvert stykke værktøj har sin faste plads i det nye værksted, skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Visiteres

Det nye fritidstilbud har plads til 12 børn og unge ad gangen. De bor ikke fast på stedet, men har en fast eftermiddag, aften og nat om ugen, mens andre er der fra torsdag til søndag.

Børnene og de unge visiteres til stedet af kommunes socialrådgivere, og de har alle mindst en fysisk eller psykisk diagnose.

Målet med stedet er blandt andet at aflaste og give forældrene en pause i hverdagen - og give et tilbud inden for kommunegrænsen.

Børnenes behov og evner

Børnene kommer typisk efter skole og er på Sommerfuglen, indtil de bliver kørt i skole næste morgen. Stedet lægger vægt på at møde det enkelte barn, hvor han/hun er og have fokus på kompetencer og behov frem for diagnoser.

Gitte Foldager Pedersen, daglig leder af Sommerfuglen, glæder sig over det nye kommunale tiltag.

"På Sommerfuglen kan de børn med fysiske og psykiske udfordringer som tidligere har været på aflastning på institutioner uden for kommunegrænsen nu få en tættere relation til børn med lignende udfordringer inden for deres eget lokalområde," siger hun.

Billigere og i kommunen

Samtidig betyder åbningen af Sommerfuglen, at Ringkøbing-Skjern Kommune slipper for at sende børn og unge med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser over kommunegrænsen til relativt dyre aflastningspladser i nabokommunerne.

"Sommerfuglen er en billigere, men bedre løsning. Det her er ikke nogen spareøvelse," fastslår leder af Familiecenteret i Ringkøbing-Skjern Kommune Hanne Overgaard Hansen og forklarer:

"I Ringkøbing-Skjern Kommune manglede vi et fritidstilbud til børn og unge med udfordringer - og til aflastning af deres forældre. Men det vigtigste er, at de børn og unge, der kommer her får gode relationer til dem, de måske senere kommer til at bo sammen med, når de en dag skal ud og have et botilbud gennem Handicap og Psykiatri."

Den officielle indvielse af Sommerfuglen finder sted mandag den 7. oktober klokken 14-17 med tale af Trine Ørskov, formand for børne- og kulturudvalget samt kaffe og rundvisning.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify