Ringkøbing

Keilberg Smykker øgede omsætningen med 40 procent

Lone Keilberg havde travlt i december og slog alle tidligere salgsrekorder.

"Hvis 2019 bliver som 2018, så er jeg glad," siger Lone Keilberg og smiler.

Hun åbnede i maj 2016 kombinationen butik og værksted, Keilberg Smykker, i Vester Strandgade i Ringkøbing.

Glæden skyldes, at omsætningen steg med hele 40 procent i forhold til 2017. Det er tæt på maksimum for, hvad hun og den deltidsansatte kan nå at fremstille, og butikken kan rumme.

"Niveauet nu er fint – jeg ønsker det ikke større," siger Lone Keilberg og smiler.

Flot modtagelse

Hun føler sig særdeles godt modtaget.

"Jeg er meget ydmyg og taknemmelig over for Ringkøbing, og de folk, der har bakket op i butikken. Jeg er taknemlig for turisterne, men jeg har også brug for ringkøbingenserne og folk fra området," understreger Lone Keilberg.

Til Ringkøbing

Lone Keilberg er født på Sjælland, vokset op på Fyn, og har boet i Aarhus i 25 år, inden hun for 11 år siden flyttede til Ringkøbing – trukket hertil af naturen, som betyder meget for hende og giver hende inspiration til smykkerne.

"Jeg er meget betaget af Vestjylland – og her køber man ikke bare et smykke, men også en fornemmelse, en stemning," fortæller den 54-årige kunsthåndværker, der ikke laver nogen færdig tegning, men former smykket undervejs.

Altid kreativ

Lone Keilberg har altid været meget kreativ med læder, perler og sten, men hun blev handelsuddannet inden for salg og kontor og blev sælger for forskellige smykkefirmaer, der solgte til guldsmede i hele landet – senest var hun sælger og produktudvikler for et firma i Holstebro, der sagde hende op for fem år siden.

Hun valgte at satse helhjertet på at fremstille smykker i guld og sølv med og uden sten – hjemme i privaten. Der kom efterhånden mange kunder, så da hun for tredje gang fik en butik på hånden, slog hun til.

Kunsthåndværkermarkeder

Lone Keilberg, der er gift med Søren Lydig Kristensen, direktør i Ringkøbing Fjord Turisme, har også realiseret en anden af sine drømme: kunsthåndværkermarkederne i Vester Strandgade – debuten var i 2017 med fem mandags-markeder, syv markeder i 2018 med 35-50 boder. I år udvides med tre lørdage i forbindelse med påske, store bededag og Kristi himmelfartsdag.

"Kunsthåndværkermarkederne har været en ubetinget succes. Og jeg er superglad for, at byen er så glad for det," siger Lone Keilberg, der har et netværk på cirka 100 kunsthåndværkere, som hun har mødt på kunsthåndværkermarkeder, hun selv har været på.

Samarbejde

I april rykker hun 14 dage til Kunstnerbolig Art 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande – sammen med smykkemageren Sonja Plougsgaard, Ringkøbing.

Lone Keilbergs filosofi er, at kunsthåndværkerne skal arbejde sammen fremfor at frygte konkurrence.

"Hvis jeg er bange for konkurrence, så må jeg bare blive bedre. De deler med mig, og jeg deler med dem – det giver samlingskraft. Jeg er også glad for, at der er en guldsmed og ædelstensfatter (Ida Gonge, Velling, red.) i området, hende sender jeg også kunder ud til – for jeg kender mine begrænsninger," siger Lone Keilberg og smiler.

LÆS OGSÅ: Fjordgården klar til at satse millioner på wellness

LÆS OGSÅ: Vestnyt.dk udvider med en journalist på fuldtid

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify