Ringkøbing

Sigvald Brusberg indtager Paris på cykel – igen

Den 50-årige elektriker og Stadil-bo debuterer på Team Rynkebys tur til Paris. Mentalt er han ankommet.

Som ny-uddannet mejerist cyklede Sigvald Brusberg sammen med en kammerat og telt til Paris. Han lovede at vende tilbage.

"Men ikke på cykel," siger han, smiler og tilføjer:

"Det er da sjovt, at det bliver på cykel igen."

Han er nemlig blandt de knap 50 deltagere og 12 servicefolk på Team Rynkeby Midt-Vest-holdet, som Søren Gade ønsker god tur, inden den fælles afgang fra Kibæk lørdag den 29. juni klokken 9 - med kurs Paris.

Sigvald Brusberg glæder sig utrolig meget til at sætte sig i sadlen, forcere stigninger, flade stykker, yde moralsk opbakning til holdkammerater og selv modtage i sol - ikke regn, for det bliver godt vejr på hele turen, forsikrer han. Og han ser frem til at være sammen og snakke med de andre ryttere på den ni dage og knap 1300 kilometer lange fælles tur til Paris, hvor de kører igennem Team Rynkeby-portalen ind på Prairie du Cercle Sud den 6. juli.

Når målet

Han er ikke et øjeblik i tvivl om, at fysisk og mentalt klarer turen.

"Jeg har måske en knap i hovedet, jeg trykker på: nu skal jeg bare cykle. Syv-otte timer efter er det slut – det var så den dag på kontoret," siger han.

Holdet har haft en weekendtræning med 160 kilometer lørdag og 110 kilometer, og han har selv kørt 110 kilometer dagen før, at den lokale Team Rynkeby-gruppe kørte en lignende tur.

"Muskler og led er vant til arbejdet, og jeg er mentalt forberedt på at sidde på cyklen i så lang tid. Nu skal jeg så gøre det hver eneste dage, indtil vi når Paris," siger han.

Alternativ udregning

Den sidste tur ind i Paris er på 85 kilometer; den længste etape er på 211 kilometer.

Den afskrækker ikke Sigvald Brusberg, han har en "snedig" måde at tackle den distance på.

"De første 165 kilometer kan jeg godt køre, for det har jeg prøvet før. Fra 165 til 211 er der 50 kilometer, og det har jeg cyklet mange gange før," fortæller han, smiler og forklarer:

"Når det bliver svært og træls og op ad bakke, så har jeg en lidt skæv indstilling til tingene."

Selv om startskuddet først lyder den 29. juni er Sigvald Brusberg kørt ind i Paris – i hovedet.

"Det er nok en arbejdsskade," fortæller han med henvisning til sin militære baggrund og mottoet "Vi kan, vi vil, vi skal".

"Hvis vi ikke kan, så vil vi, og hvis vi ikke vil, så skal vi," forklarer han.

Udsendt fire gange

Sigvald Brusberg var FN-soldat på Cypern i 1991-1992 og udstationeret i Kosovo et halvt år ved årsskiftet 2001-2002 samt i 2004 og 2005.

Han er født og vokset op i Holstebro, uddannet mejerist, men fik astmaeksem og erkendte, han ikke kunne fortsætte i det job, da han havde været inde som soldat.

Han blev ansat som slagteriarbejder på Danish Crown i Holstebro i sammenlagt otte år – indtil 2004, da han fik en fyreseddel.

Jobbet var ifølge Sigvald Brusberg "ikke det fedeste". Han vendte hjem fra Kosovo, og kommunen bevilgede ham en ny uddannelse. Han blev elektriker og er i dag ansat hos Pro Elteknik i Lem.

Team Rynkeby trak

I fritiden cykler Sigvald Brusberg. Det har han altid gjort. Han var blot en stor knægt, da han cyklede fra hjemmet i Holstebro til sin mormor i Varde.

Han har lagt sig ekstra meget i sadlen de seneste par år med henblik på at komme med på Team Rynkeby-holdet til Paris. Det mislykkedes i 2018, men lykkedes i år – og han har passeret de 2500 kilometer siden marts, som Team Rynkeby kræver inden afgang for at være sikker på, at deltagerne kan stå distancen.

Faktisk har han cyklet 4200 kilometer i år og regner med at runde 7000 kilometer inden årsskiftet. Om sommeren kører han på landevejene, om vinteren cykler han i soveværelset på træningsruller, der er koblet til en computer med forskellige ruter med strækninger af bjerge og flade stykker, som han kan se på computeren.

"Det er eminent at bruge om vinteren," understreger han.

Familien tager imod

Sigvald Brusberg har ligesom de øvrige deltagere betalt 18.500 kroner – for den solgule Team Rynkeby-cykel, cykelhjelm, tøj og hotelophold. Pengene til børnene, der er ramt af kræft kommer ind i form af firma-reklarmer på tøj og cykler.

Der er flere årsager til, at han deltager i Team Rynkebys cykeltur til Paris.

"Det er en personlig udfordring. Vi hjælper børn, der er ramt af kræft. Og jeg får en hel masse nye, gode venner," siger Sigvald Brusberg, der også har arrangeret foredrag med Søren Gade til fordel for børn, der er ramt af kræft.

Når han ankommer til Paris står hustruen, Charlotte, og børnene Julie, Sarah og Cecilia på henholdsvis 19, 17 og 12 år klar til at modtage ham. Del ældste datter, Simone, på 21 år er i USA.

"Vi bliver i tre-fire dage og skal ind og se Disney World," fortæller han.

 

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify