Ringkøbing

Kemiudslip på efterskole: Seks elever og ansatte på hospitalet

93 ud af 180 elever på Vedersø Idrætsefterskole undersøgt af læge efter mistanke om mindre kemiudslip.
Flere elever på Vedersø Idrætsefterskole vågnede tirsdag morgen op med hovedpine og kvalme, og skolen tilkaldte Brand & Redning Midt Vests indsatsleder for at få kemilokalet i fysikhuset set efter.
Mandag eftermiddag blev der nemlig konstateret lugtgener i kemilokalet, og elever og lærere forlod lokalet. Da elever næste morgen var utilpas - og lugten stadig var til stede, blev indsats-lederen fra Brand & Redning Midt Vest tilkaldt, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.
93 elever undersøgt
Indsatslederen sendte for en sikkerheds skyld bud efter en ambulance, som kørte tre af skolens elever og tre lærere til tjek på sygehusene i Holstebro og Herning.
Alle 93 ud af skolens 180 elever, der havde været kemi-lokalet, blev tilset af en læge. Heraf blev 26 elever og ansatte undersøgt yderligere og tre elever og tre lærere altså kørt til tjek på hospitalet.
Forsøger at finde årsagen 
Beredskabsstyrelsen Midtjylland assisterer med brandfolk og HazMat-beredskab (specialuddannede personer fra  Beredskabsstyrelsen kemikere fra Kemisk Beredskab, red.) er i gang med at undersøge, hvor lugten kommer fra og hvilket produkt, der giver lugten.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify