Ringkøbing

Rødekro - et lokalt egnsmuseum

Museet Røde Kro blev i 1992 foræret til Velling Sogn af stedets sidste beboer, Johanne Mortensen på 93 år.

Som bosted kan Røde Kro, Vennersvej 2 i Velling ved Ringkøbing, dokumenteres tilbage til 1664, hvor den var fæstegård til Vennergård. Omkring år 1800 blev den til en studedriverkro. Det forblev den frem til 1865, hvorefter den blev drevet som et almindeligt landbrug. Stuehuset er i sig selv er et besøg værd. Det er bygget i 1802, og stort set ingenting er ændret siden.

Udflugt til museet

Der er flere muligheder, hvis man ønsker at besøge Røde Kro. Grupper, familier, skoler, virksomheder med videre kan lave individuelle aftaler om besøg.

En anden mulighed er at dukke op onsdag eftermiddag i skolernes sommerferie, da kan alle komme og se og høre om stedet. Her vil man få en orientering om historien og om studedrift i Vestjylland.

Der vil også være mulighed for at se mange af de redskaber, man brugte i gamle dage og gætte på, hvad de blev brugt til.

Gamle lege for børn

For børnene er der forskellige spændende aktiviteter og gamle lege. Hvis man ønsker det, kan besøget også omfatte et besøg på en nærliggende økologisk kvægfarm, hvor man kan se køerne blive malket og komme tæt på de små kalve.

Stedet bliver omtalt som en »Kulturhistorisk Perle«, og man får naturligvis også mulighed for at høre om stedets beboere gennem de sidste 100 år, specielt søstrene Anna og Johanne, der levede hele deres liv på gården – i henholdsvis 88 og 93 år.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify