Ringkøbing

Kommunen markerer dagen for udsendte

Dannebrog ryger den 5. september til tops på offentlige bygninger.

Ringkøbing-Skjern Kommune markerer også den nationale, officielle flagdag, torsdag den 5. september. Den inviterer til faneborg, andagt og eftertanke i Ringkøbing Kirke klokken 17, og derefter går turen fra kirken til rådhuset – anført af fanerne.

I Rådhushallen vil borgmester Hans Østergaard (V) hædre nuværende og tidligere udsendte på Danmarks vegne. Ved ceremonien synges fællessangene "I Danmark er jeg født" og "Der er et yndigt land".

Arrangementet er for veteraner, veteranforeninger, pårørende og andre interesserede, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Fortjent

"Flagdagen er en god anledning til at få sagt tak til de mange lokale mænd og kvinder, der uselvisk og uden tøven har stillet sig foran og ydet en indsats i verdens brændpunkter og konfliktområder til gavn for os alle," siger borgmester Hans Østergaard.

Han håber, at rigtig mange vil komme og være med til at anerkende og takke de udsendte og veteraner, for det har de fortjent, understreger han.

11. gang

Den nationale flagdag for udsendte holdes i år for 11. gang. Dagen, den 5. september, blev indført i 2009 efter idé af Kosovo- og Afghanistan-veteranen, Kim Eg Thygesen.

Formålet er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketing eller en minister. Flagdagen omfatter alle, der er eller har været udsendt fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, politi og Sundhedsvæsenet.

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify