Ringkøbing

Tysk tilflytterguide rådgiver landsmænd

Johanna Mayrberger, der flyttede til Hvide Sande for 11 år siden, skal hjælpe potentielle tyske tilflyttere.

En tysk familie er flyttet hertil, og 250 tyskere er interesserede i at gøre det efter, at Ringkøbing-Skjern Kommunes profilerings- og bosætningssekretariat sidste efterår gennemførte en kampagne for at få flere tyskere til at søge job og bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kampagnen har skabt så stor interesse, at kommunen nu lader en tysk tilflytter, Johanna Mayrberger, hjælpe mulige tyske tilflyttere. Hun har fast telefontid et par timer om ugen, hvor hun giver landsmænd gode tilflytterråd og tip til jobansøgninger – virksomheder i kommune kan også kontakte hende, hvis de har et jobtilbud til de potentielle tilflyttere.

Et familie er kommet

En tysk familie bestående af to voksne og to børn på henholdsvis otte og ti år, har fulgt opfordringen og flyttede i sommer til Hvide Sande, hvor manden har fået job som kok.

"Det er rigtig positivt, at så mange tyskere har meldt sig som potentielle tilflyttere. Vi tror på, at det kan gøre en forskel, at de bliver mødt af en landsmand, som selv har taget springet og er flyttet til Hvide Sande," siger Søren Elbæk, formand for Erhvervs- og Vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Johanna Mayrberger har jo selv prøvet at stå med alle de spørgsmål, der melder sig ved flytningen til Danmark. Hun har samtidig et bredt kendskab til de tyske arbejds- og samfundsforhold og også til de danske efter godt ti år her i kommunen."

Kom for 11 år siden

Selv flyttede Johanna Mayrberger sammen med sin mand, Malte Mayrberger, til Hvide Sande for knap 11 år siden, og familien består nu også af datteren Rea på syv år og to hunde. Hun er ansat ved Westerland.dk feriehusudlejning i Søndervig, hvor hun møder mange tyskere.

"Jeg møder jo tit landsmænd, som er interesserede i at høre om, hvordan det er at bo og arbejde her i området, og jeg kan selv huske, hvordan det er, når man overvejer at tage springet. Jeg vil gerne dele mine erfaringer og være med til at flere får opfyldt deres drøm om at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune," siger Johanna Mayrberger.

383 tyske borgere

Ringkøbing-Skjern Kommune havde pr. 17. september i år 383 tyskere som borgere, heraf er de 286 i alderen 20-67 år. I den arbejdsdygtige alder har kommunen i alt 3.729 borgere med udenlandsk baggrund. I 2018 var der 801 udlændinge, der flyttede til Ringkøbing-Skjern Kommune, heraf var de 46 fra Tyskland.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify