Ringkøbing

Poulsgaard krævede søndagstillæg for interview

Kresten Poulsgaard har genvundet sit gode humør, efter han er flyttet i rækkehus.

"Jeg ved, at hjemmehjælperne får tillæg både lørdag og søndag. Så bør jeg vil også have et tillæg, når du kommer og interviewer mig på en søndag."

Kresten Poulsgaard sidder i sin lænestol i det lille rækkehus i Vemb, hvor han har boet, siden han flyttede fra en ældrebolig i Tim for et par år siden, og han er i godt humør, som den indledende bemærkning om søndagstillægget også er et udtryk for.

"Det eneste sted, jeg har været ked af at bo, var i Tim," siger han. 

Ældreboligen i Tim lå ved siden af Tim Plejehjem, hvor Poulsgaard spiste sammen med beboerne.

"Hvis vi sad ti mand ved et bord, så var der måske fire, der kunne snakke lidt. Resten skulle have hjælp til alting. Jeg nåede frem til, at hvis jeg skulle blive der, så ville det ende med at tage livet af mig. Det var ikke personalets skyld, men folk er altså ringe, når de kommer på plejehjem," siger han.

Efter to måneder i Tim besluttede han derfor at flytte til Vemb, hvor han var blevet tilbudt et rækkehus, som han kunne leje.

Flittig gæst på Røgind Kro

Han var i forvejen godt kendt i Vemb, for i sin tid i Ringkøbing, hvor han boede i syv år, inden han flyttede til Tim, havde han hver morgen taget toget fra Ringkøbing til Vemb for at få sin morgenkaffe på grillbaren Kisa, som ligger tæt på stationen i Vemb.

"Jeg er glad for at være flyttet til Vemb. Jeg har fået et dejligt sted at bo, og jeg har en dame til at komme og gøre rent for mig, og jeg kan love for, at hun kan gøre rent," siger han.

Han fortæller, at han ofte tager til Ringkøbing med nogle venner for at spise på Røgind Kro, og at der jævnligt kommer folk og besøger ham. Ellers får han tiden til at gå med at læse bøger eller se TV2 News, hvor han følger med i, hvad der foregår på Christiansborg, hvor han selv var fast inventar som folketingsmand for Fremskridtspartiet i 17 år fra 1973 til 1990. 

Modstander af kulturstøtte

Som partiets kulturordfører var han en hård kritiker af offentlig kulturstøtte. Hvis ikke kunstnerne kunne leve af deres kunst, måtte de finde noget andet at lave, mente Poulsgaard, og det mener han stadigvæk.

Han var i det hele taget kendt for sine ret så markante holdninger.

"Jeg var for nylig ude at holde et foredrag for en forsamling pensionister, og der var flere af dem, der sagde, at de savnede mig i politik. Det fik en ende, da jeg sagde, at folk over 70 selv bør betale for at komme på sygehuset, men det mener jeg altså. Samfundet har ikke råd til at betale for så mange gamle mennesker, og hvis man har fået 70 gode år, så har man heller ikke noget at klage over," siger han og tilføjer:

"Jeg ved da godt, at de bliver sure, når jeg siger sådan noget, men det er jeg ligeglad med."

Knap så kendt som tidligere

Når Poulsgaard færdes i Vemb eller andre steder, sker det jævnligt, at der kommer folk hen for at hilse på ham. 

"Men det er efterhånden kun folk over 50 år, der kender mig. De unge ved ikke, hvem jeg er. De ved ikke engang, hvem Glistrup og Spies var - det forstår jeg til gengæld ikke. Det siger i hvert fald noget om, hvor hurtigt man glemmes," siger han. 

Poulsgaard fyldte 83 år i foråret, men bortset fra lidt knas med bentøjet fejler hans helbred ikke noget. 

"Jeg er blevet dårlig til at huske navne, og det irriterer mig, men ellers har jeg det godt nok. Du kan skrive, at jeg truer med at blive 100 år - så skal der nok være nogle, der får kaffen galt i halsen," siger han.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify