Ringkøbing

Inge Kejlberg Tornvig syr tøj med farver

Hun er oprindelig uddannet keramiker, men nu syr hun tøj på bestilling og til butikken i Grønnegade 5 i Ringkøbing.

Mode, det interesserer ikke den 48-årige Inge Kejlberg Tornvig, indehaver af Porcelinge, der netop er flyttet fra Vester Strandgade, fordi det var for småt til Grønnegade 5, hvor hun har fået tre gange så megen plads.

"Jeg har lejet 195 kvadratmeter, butikken og værkstedet er nok på 120," siger hun.

I den ene ende lokalet har hun indrettet værksted med klippebord, symaskiner og hylder med et rigt udvalg af stof, farverigt stof - i den anden ende hænger tøjet, hun syr, samt strømpebukser, sko, tasker og smykker i glas og keramik.

Farver og former

Inge Kejlberg Tornvig er meget farveglad. Farver gør også folk glade, understreger hun og nævner en oplevelse fra København i vinter sammen med to veninder. De var iklædt henholdsvis en sort, grøn og turkis frakke.

"Vi, der havde en grøn og turkis frakke på, blev stoppet flere gange af folk, der sagde: hvor er det dejlige farver," fortæller hun og tilføjer, at når man giver noget, får man også noget.

Da hun havde butikken i Vemb, oplevede hun da også kunder, der bare lige skulle en tur ind i butikken - ikke for at købe noget - men fordi en tur i butikken gjorde dem glade.

Skal passe

Inge Kejlberg Tornvig syr tørklæder, halstørklæder, t-shirts, bluser, nederdele, bukser og kjoler til hylderne i sin egen butik, men også på bestilling - med fokus på farver og former.

"Det handler mere om farver og former end mode hos mig. En bluse købt hos mig, skal ikke kun klare en halv sæson - jeg kan godt lide, at tøj kan bære igennem i flere sæsoner, siger hun og smiler.

Drømmer en kunde for eksempel om en kjole, kan hun også være med til at vælge stoffet. Og ende med at få sin helt egen kjole, understreger Inge Kejlberg Tornvig.

For hende er det vigtigt, at de kjoler hun sælger, fremhæver kvindens bedste former.

"Jeg kan godt lide at gøre kvinder til smukke krukker," siger hun og smiler.

Keramiker

Hun er uddannet keramiker fra Designskolen i Kolding i 1999. I mange år troede hun, at hun skulle være tøjdesigner og arbejde med beklædning, og som 24-årig søgte hun ind på håndarbejdsseminariet, men hun kunne først få besked efter flere måneder.

"Det kunne jeg ikke vente på, så jeg søgte ind i Kolding," siger hun.

Inge Kejlberg Tornvig blev ansat som lærer på Vestjyllands Højskole og underviste i keramik, billedkunst og tøj indtil 2005-2006, da hun åbnede butikken i Vemb, som hun flyttede til Ringkøbing for snart et år siden.

Keramik har hun ikke helt lagt på hylden, hun laver blandt andet smykker, vaser og skåle, som hun også sælger i butikken.

"Jeg får et keramikerværksted ude bagved. Men keramikken er mere lystbetonet fremfor salgsbetonet," siger hun. 

Ungdomsskolen 

Hun har syet, siden hun var 14 år og roser ungdomsskolen i Holstebro i høje toner.

"Der lærte jeg alle de kreative ting, og jeg lærte at sy - vi havde en utrolig dygtig lærer, siger hun.

Hendes interesse har smittet at på den 16-årige datter, Ida, som benytter vinterferien fra gymnasiet i Holstebro til at hjælpe sin mor i butikken og bag symaskinen. Hendes søn, Rasmus på 18 år, går på Struer Fri Fagskole.

Inge Kejlberg Tornvig har haft travl med at flytte og indrette den nye butik. Senere skal det hus, sættes i stand, som hun og kæresten, Henrik Svejgaard, lige har købt i Ringkøbing.

 

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify