Ringkøbing

Niels's Gulvbelægning i Ringkøbing er solgt

Den nye ejer af Niels's Gulvbelægning får en drøm opfyldt og vender tilbage til sit fag.

Ægteparret Preben Christensen og Ann Susgaard i Højmark (forrest i billedet) overtager den 1. oktober Niels's Gulvbelægning i Ringkøbing. 

Det opfylder samtidig Preben Christensens mange-årige drøm om at blive selvstændig. Han har de seneste tre år  været pedel og gymnastiklærer på Højmark Skole og blandt andet vikarieret i sløjd, når skolelederen skulle til møde.  

Men han skulle ikke være pedel "resten af sine dage"; han kunne godt mærke, at han savnede sit gamle fag med butik, udregning af tilbud og gulvlægning.

"Kontakten med mennesker i en butik er noget helt specielt," fortæller Preben Christensen, smiler og tilføjer, at han gerne ville være selvstændig.

Selvstændig - så nu

Han grublede og talte en del med hustruen, Ann Susgaard, om det, da han i januar i år erfarede, at ægteparret Lene Andersen og Niels Vittrup Andersen ønskede at sælge Niels's Gulvbelægning.

"Jeg sagde til ham, så kør da ud til Niels og snak med ham," fortæller Ann Susgaard og tilføjer, med et smil:

"Niels havde godt nok sagt, at det skulle være en ung fyr. Det er Preben ikke helt, men hvis han skulle prøve at være selvstændig, skulle det være nu."

Preben Christensen er 50 år og Ann Susgaard 43.

Gardiner og Garant

Parret lejer i første omgang lokalerne. De to montører og lærlingen bliver i firmaet. Det samme har Lene Andersen og Niels Vittrup Andersen lovet at gøre indtil årsskiftet.

"Det er vi megaglade for," siger Ann Susgaard og får et bekræftende nik af sin mand.

Niels's Gulvbelægning fortsætter under samme navn efter overtagelsen. Parret har endnu ikke besluttet, om det med tiden skal ændres. Men de har taget stilling til, at Christian Sørensen, indehaver af Garant Gardiner i Skjern og Ringkøbing, fortsætter sin afdeling i den ene ende af bygningen.

Til gengæld har Preben Christensen valgt, at Niels's Gulvbelægning ikke skal være medlem af Garant-kæden, når han tager over.

Tilbage til faget

Med overtagelsen vender Preben Christensen, der stammer fra Grønbjerg, tilbage til sit oprindelig fag, hvor han har en bred erfaring. Han er uddannet butiksassistent i Spjaldbo, hvor han lærte at lægge gulve.

Derefter fortsatte han til Slot Møbler A/S, hvor han var i butikken, regnede tilbud ud og lagde gulve i sammenlagt 19 år. Han skiftede og blev sælger for gulvgrossisten Eriksen i Randers. Det var han i treethalvt år, inden han blev sælger for Ergo Floor, der sælger gummigulve til fitnesscentre i et år, hvorefter han blev pedel på Højmark Skole.

Preben Christensen vil være at finde i butikken om eftermiddagen. Hans hustru, Ann Susgaard, vil assistere i butikken fredag eftermiddag og lørdag formiddag og desuden passe sit job som sekretær på Fjordvang Efterskole.

Kender hinanden

Niels Vittrup Andersen er glad for at overlade sit og hustruens livsværk til Preben Christensen. De to kender hinanden fra dengang, Preben Christensen var ansat hos Slot.

"Vi handlede indbyrdes og hjalp hinanden. Og han kom her også, da han var sælger for Eriksen," fortæller Niels Vittrup Andersen, der sælger firmaet på grund af alder og helbred.

Han købte gulvfirmaet af Knud Stengaard, Stengaards Møbler, den 1. januar 1999 og lejede sig ind i møbelforretningen. Den 1. oktober 2004 flyttede han til sine nybyggede lokaler på Skaadsmosevej og hustruen kom i butikken. 

Han indrømmer, at det var vemodigt at skrive under på salget af Niels's Gulvbelægning, men det har sine fordele:

"Da vi var færdige med ferien tænkte jeg: oh, ha, om et halvt år skal jeg ikke op og i gang igen," siger Niels Vittrup Andersen og smiler.

De nye og tidligere ejere vil markere skiftet i begyndelsen af oktober.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify