Ringkøbing

Kolleger er på vej mod drømmen om eget firma

Nickolaj Fjordside og Benjamin Korsgaard betegner sig selv som heldige, fordi de køber sig ind i vel-etableret el-firma.

"Jeg trak det i langdrag, fordi jeg ikke har installatør-eksamen, og det er en stor butik at stå med selv," siger Nickolaj Fjordside, elektriker i Wiese A/S i Ringkøbing.

Han og ejeren Morten Brændgaard havde i seks-syv år talt om, at Nickolaj skulle være medejer af firmaet. Men den 32-årige elektriker, der fulgte med, da Wiese købte Hee El-service i 2009, havde sine betænkeligheder og tøvede.

For toethalvt år siden blev den 26-årige elektriker og el-installatør, Benjamin Korsgaard, imidlertid ansat i firmaet. De to gik og går så godt i spænd og supplerer hinanden så godt, at Morten Brændgaard sidste år bragte medejerskab og generations-skifte på bane igen.

Den 1. januar 2019 købte de to ansatte så hver ti procent af firmaet og køber yderligere ti procent hver om tre år.

El-installatør

"Benjamin er en ordentlig kollega, og så kom der ild i det igen for at få gjort noget," fortæller Nickolaj Fjordside (th. på billedet).

Benjamin Korsgaard (midt i billedet) er uddannet elektriker hos Jørn Brink i Ulfborg i 2013 og tog installatør-eksamen i 2016 – for at fremtidssikre sig selv.

"Jeg vidste, at jeg nok ikke ville være elektriker resten af mit liv. Jeg ville være selvstændig eller projekt-leder," siger Benjamin Korsgaard, der kom til Wiese, fordi han ønskede at høste erfaring hos et andet el-firma.

Arbejdede selvstændigt

Han regnede ikke lige med, at han skulle ende som medejer. Derfor var han begyndt at spekulere i at starte sit eget el-firma.

"Men jeg bor et sted, hvor der ikke må være erhverv, så jeg skulle leje noget et andet sted, og det er bøvlet. Jeg tænkte også på at bytte bolig med mine forældre, for de har tre garager, hvor jeg kunne havde værksted," fortæller Benjamin Korsgaard, smiler og tilføjer:

"Gud ske lov, at jeg ikke kom videre med det. For jeg vil hellere med i det her (Wiese A/S, red.) end starte selv. Jeg er glad for, jeg kom med i det."

Nickolaj Fjordside har også drømt om at starte sit eget, men han er afskrækket ved at se, hvordan det er gået mange af hans kammerater.

"De er startet og stoppet igen, fordi de sled sig selv ihjel," siger han og tilføjer:

"Jeg arbejder 100 procent selvstændigt her. Derfor har jeg ikke savnet det at stå på helt egne ben. Jeg ville heller ikke kunne tage så store projekter ind, som vi gør her, hvis jeg startede for mig selv."

Heldige

Nickolaj Fjordside og Benjamin Korsgaard betegner sig som heldige, fordi de er blevet medejere af Wiese A/S – og dermed nået et stort skridt på vej mod drømmen om at blive selvstændige.

For de skal ikke begynde helt fra bunden. Wiese er et vel-etableret firma med bogholderi, kunder og 18 ansatte – og virksomheden har et godt samarbejde med Lampemesteren.dk, som Morten Brændgaard også ejer. Det giver færre spild-timer.

"Hvis man starter sit eget, skal man både være fejedreng og direktør," forklarer Nickolaj Fjordside.

Han bor i Ringkøbing sammen med kæresten, Pernille, og deres 15 måneder gamle søn, Mads. Hun er vant til, at han arbejder mange timer om ugen.

"Det bliver ikke mindre af, at jeg bliver selvstændig, men jeg har hjemmefronten med," understreger han.

Det samme har kompagnonen, Benjamin Korsgaard, fra sin kæreste, Helena. Parret bor i Ulfborg med deres fire måneder gamle datter, Sofia.

"Jeg har fuld opbakning. Hun vidste godt, at jeg gerne ville være selvstændig," fortæller han.

Mere med i driften

De to nye medejere betragter det som en gulerod at være i Wiese A/S og få del i overskuddet.

Indtil videre er der ikke sket de store ændringer, de arbejder som de altid har gjort og gerne nogle timer ekstra, hvis det er nødvendigt for at gøre et arbejde færdigt.

"De kommer mere og mere med i driften. Det er en proces, som foregår stille og roligt," fortæller Morten Brændgaard, der er glad for, at han har fundet to dygtige folk til med tiden at overtage Wiese A/S.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify