Ringkøbing

Morten Brændgaard har solgt dele af Wiese

To medarbejdere har hver købt ti procent af deres arbejdsplads, Wiese A/S i Ringkøbing.

Den 39-årige Morten Brændgaard, indehaver af webshoppen Lampemesteren og el-firmaet Wiese A/S, har taget det første skridt til et generationsskifte i el-virksomheden.

Han har således solgt ti procent til hver af de to ansatte Nickolaj Fjordside og Benjamin Korsgaard.

"Om tre år køber de hver ti procent mere," fortæller Morten Brændgaard.

Talt overtagelse længe

Det er ikke en pludselig indskydelse, han har fået. Morten Brændgaard har de seneste seks-syv år talt overtagelse med Nickolaj Fjordside.

"Det handler om at få unge mennesker med i firmaet. De er gode folk, og det handler om at holde på dem. De knokler for virksomheden og får nu også noget ud af det," siger han og tilføjer:

"Vi delte Wiese og Lampemesteren op i to selskaber for halvandet år siden med henblik på et generationsskifte."

Fulgte med i handlen

Nickolaj Fjordside er 32 år, bor i Ringkøbing, og var udlært svend i Hee El-service, da Wiese A/S i 2009 købte Hee-firmaet. Han er uddannet elektriker og beskæftiger sig med alle grene af faget og har været i Ringkøbing-virksomheden siden han blev udlært.

"Nickolaj er udlært her og kender kunderne rigtig godt. Han har altid kørt meget selvstændig og er meget dygtig – han kan magte det, og han har en god forståelse for tingene." siger Morten Brændgaard.

Ansat for et 2½ år siden

Han har også kun rosende ord til den anden medejer, Benjamin Korsgaard, som har en fortid hos el-firmaer i Ulfborg og Holstebro. Han er 26 år, bor i Ulfborg og blev ansat i Wiese for 2½ år siden.

"Han er en dygtig fyr og har installations-eksamen, så det var nærliggende, for det skal man have for at drive el-firma. Og han viste interesse for at gå ind i firmaet," fortæller Morten Brændgaard og tilføjer, at det er nærliggende, det blev de to.

Har være lidt bagud

Han er glad for, at de to er gået ind i Wiese A/S, for det giver ham bedre tid til at tage sig af det overordnede og "sejle de to skibe på en god måde", som han udtrykker det.

"Det har været et par travle år i Wiese og Lampemesteren. Vi har bygget på 3 gange bygninger på tre år, så jeg er lidt bagud alle steder, og vi skal vækste," siger Morten Brændgaard.

Han var selv 24 år, da han købte andel i sin læreplads, Wiese A/S, og tre år senere resten af firmaet.

Wiese A/S har 18 ansatte.

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify