Ringkøbing

Marlene Pedersen har fået sit ønskejob

Hun har haft sin gang i Holmsland Idræts- og Kulturcenter, undervist i spinning, serveret til fester. Nu er hun ansat som leder.

Den 1. oktober går en gammel drøm i opfyldelse for Marlene Pedersen, da begynder hun nemlig som leder af idræts- og kulturcentret i Kloster.

"Det har jeg villet i mange år. Men sidste gang, centret skiftede leder, var jeg i gang med at læse til socialrådgiver – så det var ikke tiden, for jeg ville gøre uddannelsen færdig. Men jeg ærgrede mig," understreger hun.

Marlene Pedersen havde imidlertid jævnligt luftet sit ønske i og uden for centret. Det erindrede et medlem af bestyrelsen, da den mødtes den 24. august for at tale ny leder, og Marlene Pedersen blev fluks ringet op og tilbudt jobbet.

"Vi mødtes to dage efter, og jeg sagde ja tak," fortæller hun og smiler.

"Det var ikke svært at finde en anden. Vi er også selv lidt stolte over, at det gik så hurtigt," siger Kjeld Pedersen, formand for Holmsland Idræts- og Kulturcenter.

Stillingen blev ledig, da Charlotte Lundgaard Christensen sagde op efter godt fireethalvt år på posten.

Tænder og tøj

Den 50-årige Marlene Pedersen stammer fra Tarm. Hun er uddannet klinikassistent og arbejdede 15-20 år hos tandlæger i Skjern og Tarm, inden hun i 2008 skiftede til tøjbutikken, Lis B, i Søndervig.

En diskusprolaps i nakken tvang hende i 2012 til at sadle om. Hun valgte at tage en uddannelse som socialrådgiver – og blev opereret. Bivirkningen var lammelser på ydersiden af armene, men dem har "træning, træning, træning" nu fået bugt med.

Marlene Pedersen bor i Ringkøbing, hvor hun deler adresse med sønnerne, Marcus og Kasper på henholdsvis 21 og 20 år, som hun har sammen med sin eks-mand, Jan Pedersen.

Glæder sig vildt

De boede på Stadilø fra 1996 til 2010. Hun og børnene havde deres hyppige gang i Holmsland Idræts- og Kulturcenter. Marlene Pedersen underviste i flere end seks år i spinning og serverede ofte til fester – noget, hun synes, var meget givende.

"Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang," siger hun og smiler.

Den nye leder er sikker på, at arbejdet i centret passer godt til hende. Hun glæder sig til at blive bindeled mellem det hele – kulturcentret med fester, sportsdelen, centrets største kunde, Holmsland Gymnastik- & Ungdomsforening (HGU, red.) samt de øvrige foreninger.

"Jeg håber, vi får et rigtig godt samarbejde," siger hun.

Bliver gladere

Marlene Pedersen tror, hun bliver gladere i jobbet som centerleder, end hun er som socialrådgiver i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor hun blev ansat i oktober 2016, nogle måneder før hun var uddannet. Hun arbejder i Skolebyen i Skjern.

"Jeg har verdens bedste kolleger, men det er ikke et job, jeg skulle være i, til jeg skulle pensioneres," siger hun og tilføjer:

"Det er hårdt på grund af besparelser, bureaukrati og topstyring. Jeg synes ikke, jeg kan gøre en forskel for de unge – og det har fyldt for meget, jeg har taget det for meget ind, og så er det ikke det rigtig job."

Hun lægger ikke skjul på, at hun kommer til at savne de unge "helt vildt" – og føler, at hun svigter dem ved at sige op.

"Men jeg glæder mig helt vildt til at blive fyldt af mennesker, der ikke kæmper med problemer, med børn og unge, der kan selv – og til, at jeg ikke bare skal sidde på min flade hele dagen. Jeg kan godt lide at være lidt aktiv," siger Marlene Pedersen og smiler.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify