Ringkøbing

Michael Harmarks første parole - som chef

Marinehjemmeværnet Hvide Sande-Ringkøbing ønsker flere medlemmer.

Michael Harmark havde onsdag aften sin parole-debut som chef for Marinehjemmeværnet flotille 126 Hvide Sande-Ringkøbing, men det var hverken til at se eller høre, at han kun havde haft posten siden 1. september 2018, da han styrede "slagets gang" og aflagde beretning ved parolen i lokalerne på Damgårdsvej.

Han berettede om et år med fine resultater operativt, uddannelsesmæssigt og med hvervninger. Flotillen fik tre nye, aktive medlemmer og tæller nu 48. Men han lagde ikke skjul på, at der forestår en stor opgave i at hverve nye medlemmer.

Michael Harmark nævnte, at hans største fokus i 2019 var at genskabe tidligere tiders passion og positivitet, som har lidt noget under blandt andet øget administration og begrænsninger i sejladser.

Sejlrenden skal renses

Han håbede også, at sejlrenden i havnebassinet i Ringkøbing snart bliver renset op, så fartøjerne igen får base i Ringkøbing i stedet for Hvide Sande - for det betyder hurtigere udrykning og større synlighed, understregede han.

"Vi har skrevet til kommunen om oprensning af sejlrenden, men ikke hørt noget," fortalte han.

Michael Harmark uddelte også maskintelegrafen, en anerkendelse, som tilfaldt Karl Henning Sørensen (billedet, red.) for at "være en rigtig god kammerat, have en mening om tingene og arbejde målrettet".

Bjarne Vraa Risbjerg Nielsen blev sidste år uddannet premierløjtnant og fik det tilhørende gradstegn samt 25 års anciennitet-tegn.

Politiker-visit

Karina Due (DF), medlem af Folketinget og valgt i Vestjylland Storkreds, deltog i parole.

"Jeg er meget interesseret i veteraner og hjemmeværnsfolk og vil gerne vise respekt for det, de laver til hverdag - så jeg river med glæde en halv dag ud af kalenderen for at være med, fortalte hun til vestnyt.dk.

Marinehjemmeværnet flotille 126 Hvide Sande-Ringkøbing sejlede i 2018 til følgende:

3 SURVEX

1 SAR

6 Politi/toldstyrelse

Autoristion

Inspektion

Tall Ship Race

Udlån til andre flotiller

IN Slipshavn

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify