Ringkøbing

Rofi har sport og kultur under samme tag

Centret servicere vandrehjemsturister og sportsfolk samtidigt med, at det forbereder kultur-begivenheder som julekoncert og standup.

I Rofi glæder man sig i disse uger til jul. Mere præcist årets julekoncert den 6. december med Stig Rossen, som for sjette år i træk kommer forbi Ringkøbing for at synge kendte julesange sammen med sit band og kor.

Stig Rossen og hans julekaravane kan i år fejre 25 års jubilæum, og årets gæstesolist på turen rundt i landet er sangerinden Jasmin Gabay, kendt fra Melodi Grand Prix, tv-programmet Den Store Bagedyst og partybandet LeFreak. Julesange er hun heller ikke ukendt med, da hun sidste år var korsanger på sangerinden Mariah Careys juleturné i Danmark og Sverige.

Lokalt sang-talent

"Stig Rossen er god til at finde de nye talenter som Andrea Lykke Oehlenschlæger sidste år og i år Jasmin Gabay. Han hjælper dem meget med at komme et skridt videre. Det er landets største julekoncertturné med 30 koncerter og derfor god læring. Samtidigt er Stig Rossen en mester i at få selv den største jule-skeptiker sunget i julehumør med koncerten. Det vil jeg godt garantere," siger Per Andersen, centerleder i Rofi.

Her er billetsalget til julekoncerten i fuld gang, og de første 350 billetter er allerede solgt til det store arrangement, hvor ROFI selv bidrager med halvdelen af råstyrken, når 15 mand stiller seks ton udstyr op i hallen. Forventningen er, at 900 pladser igen bliver udsolgt, ligesom mindst en tredjedel også tager en forudgående tre-retters-menu med i købet.

Satser på det kulturelle

Stig Rossens julekoncerter i Ringkøbing trækker publikum fra store dele af Jylland, men arrangementet er dog først og fremmest en af årets største, lokale begivenheder i Rofi.

"Vi har de seneste år satset mere på det kulturelle, og det er noget, som folk godt kan lide. Vi har været heldige med underholdning af Jan Gintberg og Rune Klan, og den 9. november har vi allerede udsolgt til Comedy Night Ringkøbing, så vi derfor allerede har hyret tre nye standup’ere i november næste år. Mange virksomheder har taget arrangementet til sig som en tidlig julefrokost," fortæller Per Andersen.

Retur til Vestjylland

Den 46-årige centerleder stammer fra Vemb. Han er udlært i detailbranchen og var i en årrække distriktschef i Jysk, hvor han havde det overordnede ansvar for 12 butikker. Derefter kom han til Forum Horsens, hvor han i stillingen som halinspektør var involveret i udviklingen og planlægningen af en række store koncerter og havde fodbold, håndbold og basketball på ligaplan helt tæt inde på livet i sit daglige arbejde. Det var med den ballast i bagagen, at Per Andersen for ni år siden blev ansat som leder af ROFI-Centret.

Forbilledet er Lars Larsen

"Det er ikke nogen hemmelighed, at Lars Larsen altid har været mit store forbillede. Hans udvikling af Jysk er indbegrebet af godt købmandskab. I Forum Horsens lærte jeg også værdien af hele tiden at udvikle og vær parat til at tænke nyt. Derfor giver jeg i min dagligdag tid og plads til at gøre mig tanker om, hvordan vi kan udvikle Rofi-Centret, så det hele tiden så godt og vel er på omgangshøjde med ønsker og behov i lokalbefolkningen. Det gælder både daglige aktiviteter med motion og idræt i centret og events af forskellig art,"siger Per Andersen og tilføjer:

"Vi vil være et sted, hvor det er godt at være for alle, uanset alder og formål. Det kræver, at vi hele tiden tænker nyt og tager nye initiativer. Det spændende ved mit job i Rofi, der spænder over så mange forskellige aktiviteter, er for mig især, at når vi udvikler på ét område, så smitter det som regel af på andre områder i huset og foreningen."

Udvikling i svømmehallen

Som eksempel på værdien af udvikling nævner han Ringkøbing Svømmehal, som Rofi overtog driften af med virkning fra starten af 2018.

"Jeg vil ikke lægge skjul på, at vores overtagelse af driften af svømmehallen arbejdsmæssigt var en af de største udfordringer, jeg har haft, på grund af de uventede problemer, vi blev stillet overfor. Dem har vi lagt bag os. Vi kom heldigvis godt igennem de første måneder, og i kraft af et dygtigt personale og et godt samarbejde med foreninger og andre brugere af svømmehallen, kører driften nu på skinner," siger lederen og tilføjer:

"Vi lovede, at vi ville stå i spidsen for nye initiativer, der kan være med til at gøre Ringkøbing Svømmehal endnu mere spændende og tiltrækkende for byens borgere og for turister. Aquadisco for unge, svømmeskole og solnedgangs-gudstjeneste er eksempler på nye initiativer med nye muligheder, og der kommer flere. Samtidig har vi gode synergieffekter i driften af svømmehallen og Rofi Centret."

Flere nye børnehold

Udover Rofi-Centret og svømmehallen tænker han også i drift og udvikling i vandrerhjemskæden Danhostel. Rofi-Centrets vandrerhjem er med i Danhostel, og Per Andersen er med i bestyrelsen på landsplan.

"Vandrerhjemmet havde sidste år rekord med 10.000 overnatninger, og i år ser også rigtigt godt ud. Både i form af turister og sportshold på træningsophold, der er glade for, at vi har det hele samlet under ét tag," siger centerlederen.

Han er gift med Mette, der blandt andet er frivillig instruktør i Ringkøbing Svømmehal. De bor på Smørblomsten i Ringkøbing sammen med deres seks-årige tvillinger, Magnus og Mathilde.

Og børn i den alder er centerlederen særlig glad for at se i Rofi, når efterårssæsonen inden for idrætten går i gang i de kommende uger.

"Det er en tendens her i huset, at der er rigtigt mange, nye hold med de fem-seks-syv-årige, der helst skal træne før aftensmaden. Vi kommer derfor til at have mange hold, der allerede begynder at træne fra klokken 14.30. Det har vi aldrig haft før, og kan vi fastholde dem, er det jo rigtigt godt," siger Per Andersen.

 

Foto: Per Andersen har i ni år været centerleder i Rofi, der blandt andet har udviklet kulturdelen og overtaget driften af Ringkøbing Svømmehal. 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify