Ringkøbing

Muntert foredrag om livet i landdistrikterne

Landistriktsrådet har omdannelseslandsby-projektet og foredrag om "Udkanternes Danmarkskort" på årsmødets dagsorden.

Professor Johs. Nørregaard Frandsen, der er landmandsuddannet, siden cand. mag i nordisk litteratur og derefter professor i litteratur- og kulturvidenskab ved Syddansk Universitet, holder foredrag, når Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune mandag den 11. november har årsmøde på Hotel Smedegården i Lem.

Og professoren lægger ikke fingrene imellem, når han tilsat en god portion humor og ironi fortæller om "Udkanternes Danmarkskort" - og opfordrer landdistrikterne til at gentænke urbaniseringen frem for at sætte sig ned og jamre over, at flere og flere unge flytter til byerne.

Nyt udviklingsprojekt

Lotte Finnerup, landdistriktskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune vil desuden fortælle om nuværende og kommende projekter i landdistrikterne, ligesom arkitekt André Hundahl Esbersen orienterer om omdannelseslandsby-projektet. Et udviklingsprojekt, der eksempelvis kan udlægge to landsbyer i kommunen som omdannelseslandsbyer – og som kommunen har afsat 300.000 kroner til, fremgår det af en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

"Ansøgninger for at komme i betragtning som omdannelseslandsby skal først indsendes sidst i januar 2020, men vi fornemmer en interesse for at høre mere om mulighederne i omdannelseslandsbyer," siger Lotte Finnerup.

Op til fire repræsentanter

Der er naturligvis også en mere officiel del, hvor formand Torben Hjøllund Mortensen aflægger beretning.

Fire er på valg til Landistriktsrådet. Irvin Christensen, Dennis Barbesgaard og Christian Christensen modtager genvalg, mens Allan Rasmussen træder ud af rådet.

Alle borger- og sogneforeninger i Ringkøbing-Skjern Kommune kan deltage med op til fire repræsentanter hver. Fristen for at tilmelde sig er tirsdag den 5. november.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify