Ringkøbing

To landsby-projekter fik tilsagn om puljepenge

Omkring 50 repræsentanter fra borger- og sogneforeninger i Ringkøbing-Skjern Kommune deltog i landdistriktsrådets årsmøde.

Der blev delt penge ud fra Landdistriktspuljen, da Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune forleden holdt årsmøde på Hotel Smedegaaden i Lem.

"Danmarks flotteste busskur" fik et tilskud på 50.000 kroner. Det er landsbyerne Borris, Rækker Mølle og Faster-Astrup der står bag "busskuret", som er et anderledes mødested.

Planen er at indrette det som et sydlandsk orangeri med glas, tegn, lys og grønne planter – og det er tænkt som et sted, hvor folk kommer hinanden ved i gadebilledet, hvor ældre kan spille spil og unge venter på bussen eller sætter sig og laver lektier, ligesom der skal være foredrag og undervisning.

"Danmarks flotteste busskur" placeres i Astrup og har til formål at understøtte byfornyelse og bosætning samt bakke op om det spirende sogne-samarbejde mellem de pågældende landsbyer.

Motivation og energi

"Vi arbejder både på at få intern og ekstern finansiering til realisering af projektet, og derfor er det rigtig motiverende, at vi nu har fået midler fra blandt andet Real Dania, Lokale og Anlægsfonden og landdistriktspuljen til at komme et skridt videre", siger Jørgen S. Madsen fra arbejdsgruppen Område- og byfornyelses under Aktiv Faster.

Han oplyser, at gruppen netop har fået en henvendelse fra Midttrafik, som ønsker være med i projektet.

"Det giver energi, og vi forventer at kunne indvie Danmarks Flotteste Busskur i sommeren 2021," siger han.

Mobilt mødested

Landsbyklyngen Friskvind, der tæller Lem, Højmark, Velling, Stauning og Dejbjerg, fik 43.200 kroner fra puljen til et multifunktionelt og mobilt mødested, der flyttes rundt i klyngeområdet og bruges til natur-events både sommer og vinter.

"Vi vil gerne synliggøre det rekreative potentiale og naturværdierne i klyngens naturområder," fortæller Dorthe Iversen fra Friskvind og understreger, at Friskvind arbejder på at være det første klyngesamarbejde i Danmark med et mobilt mødested.

Projektet har fået 200.000 kroner fra Real Dania idé-udviklingsfasen, og de 43.200 kroner vil klyngen bruge på konsulentbistand i forbindelse med projektudvikling og fundraising til mødestedet. Det forventes at være klar til at rulle ud i naturen i 2021.

Nyvalgte medlemmer

Økonomiudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune lagde i august en halv million kroner i Landdistriktspujlen – øremærket projekter, der understøtter det gode liv og skaber vækst og udvikling i landsbyer og landdistrikter, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Årsmødet omfattede blandt andet også valg til Landdistriktsrådet. Dennis Barbesgaard, Ølstrup, Irvin Christensen, No, Christian Christensen, Barde-Vorgod og Jens Mortensen, Troldhede, blev valgt.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify