Ringkøbing

Poulsgaard har nyforelsket sig på sine gamle dage

En frokost i Ringkøbing udviklede sig mandag til en romantisk oplevelse for både Kresten Poulsgaard og hans borddame.

Vi sidder på byens gamle hotel i hjertet af Vestjylland.

Hotel Ringkøbing blev grundlagt i 1600, små fire hundrede år før Kresten Poulsgaard kom i Folketinget for Fremskridtspartiet sammen med Mogens Glistrup og 26 andre partifæller ved jordskredsvalget i 1973.

I morgen onsdag den 5. juni skal der igen være valg.

Det bliver næppe et jordskredsvalg, men nogle kalder valget det mest spændende i rigtig mange år.

For nok tyder alt på, at Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet bliver statsminister, men Venstres Lars Løkke har med garanti tænkt sig at kæmpe til det sidste.

Poulsgaard risikerede en metoo-sag

Poulsgaard er i godt humør. Han sætter pris på god mad, politik og kvindeligt selskab, og derfor kan han næppe forestille sig noget bedre end at blive inviteret på middag af en smuk ung politiker.

For i Poulsgaards øjne er Karina Due fra Dansk Folkeparti både smuk og ung, for når man selv er 84 år, så er 52 ingen alder.

Karina Due er den ligefremme type. Hun er på forhånd blevet advaret om, at Poulsgaard med temmelig stor sandsynlig finder på at give hende et klask i bagdelen. Det er hun ligeglad med.

Hun fortæller, at hun fik sine børn i en ung alder. Hun fortæller ham også, at hun er gift. Det vil han skide på, siger han og tager hende på låret. 

Karina Dues spindoktor sidder også med ved bordet. Han sender et blik, der antyder, at Poulsgaard under andre omstændigheder kunne være endt i de landsdækkende medier med en alvorlig metoo-sag på halsen.

En lidt for saftig anekdote

Karina Due er i Ringkøbing for at føre valgkamp.

Middagen på hotellet er en pause fra arbejdet. Hun morer sig kosteligt over Poulsgaard, som hun aldrig har mødt før denne mandag. Hun kalder ham en legende.

Hendes telefon bimler og bamler, og de fleste gange lader hun sin spindoktor tage den. Typisk er det en journalist, der vil have en kommentar. En enkelt gang er det en folketingskollega, der vil have et godt råd.

Hun spørger Poulsgaard, hvad der skal til for at få hans stemme ved valget onsdag.

Det gider han ikke svare på.

Han vil hellere fortælle anekdoter fra sit lange liv som sømand, pølsemand og politiker.

Karina Due tager chancen og spørger igen.

Poulsgaard svarer ved at fortælle en anekdote om engang, han som sømand var i Afrika, hvor han blev inviteret på besøg hos en høvding.

Høvdingen havde 11 koner, og Poulsgaard endte med at gå i seng med syv eller otte af dem.

Han fortæller også en anekdote om et nuværende folketingsmedlem, som ikke tåler at blive gentaget i en avis.

”Hvis du skriver den i avisen, så benægter jeg, at jeg har sagt det,” siger han og griner.

DR missede en god historie

Forud for middagen har Karina Due talt med Inger Støjberg, som også er i Ringkøbing.

Hun overbringer en hilsen fra Støjberg til Poulsgaard.

Den glæder Poulsgaard siger over, for han har længe været småforelsket i Inger Støjberg.

Karina Dues spindoktor har uden held forsøgt at få DR til at kigge forbi, men journalisten var forhindret til anden side.

Spindoktoren, som i øvrigt hedder Sebastian Korsbakke, mener, at DR er gået glip af et alletiders indslag.

Sikkert er det, at Poulsgaard altid har haft en sjælden evne til at komme i medierne, men i denne omgang må han nøjes med vestnyt.dk.

I hård duel med Langballe

Karina Due hører langt fra til blandt de mest kendte af Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer, men hun er en arbejdshest, så da valget blev udskrevet, fik hun en sms fra Pia Kjærsgaard, hvor der stod, at nu ”sørger du altså lige for at blive genvalgt.”

Karina Due er ved valget oppe imod Christian Langballe, for Dansk Folkeparti står til at miste det ene af sine to mandater i Vestjyllands Storkreds.

Dennis Flydtkjær er så godt som sikker på at tage det ene mandat, og alt tyder på, at det bliver meget tæt mellem Christian Langballe og Karina Due.

Karina Due er dyrevelfærdsordfører, hvilket i DF-sammenhæng er en tillidserklæring, og hun har markeret sig markant på området.

Ved valget for fire år siden fik hun lige godt 1.000 stemmer færre end Langballe, som i forvejen var et kendt navn. Ved dette valg har hun fået langt mere medieomtale end Langballe, forklarer spindoktoren, som på den baggrund tror på, at Karina Due bliver valgt, selv om det bliver uhyggeligt tæt.

”Det kommer formentlig til at dreje sig om nogle ganske få hundrede stemmer,” siger han.

Landsmødet og blomsterne

Poulsgaard beder Karina Due hilse Pia Kjærsgaard, som han sad i Folketinget med tilbage i 1980’erne.

Dengang var de begge medlem af Fremskridtspartiet, og Poulsgaard spillede en ganske betydelig birolle i stiftelsen af Dansk Folkeparti.

For da Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup tabte en hård magtkamp på Fremskridtspartiets berømte landsmøde i 1995, sikrede Poulsgaard masser af medietid til Pia Kjærsgaard, da han stærkt ophidset kaldte Thulesen Dahl for en tøsedreng for rullende tv-kameraer.

Han spåede i samme forbindelse, at Thulesen Dahl ville få en kort politisk karriere.

For i Poulsgaards verden overholdt Thulesen Dahl ikke spillereglerne. Det gjorde Pia Kjærsgaard heller ikke, for hvis man får et mistillidsvotum, så går man af som hovedbestyrelsesmedlem, og det nægtede Thulesen Dahl og Peter Skaarup på ordre fra Pia Kjærsgaard.

Men Poulsgaard er ikke typen, der bærer nag. Derfor er han heller ikke sur på Pia Kjærsgaard eller de to andre DF’ere.

Faktisk sendte Thulesen Dahl og Peter Skaarup en blomst til Kresten Poulsgaard på hans 80 års fødselsdag.

Kortet var ”med venlig hilsen tøsedrengene.”

Spørgsmålet om den vigtige stemme

Middagen er ved at være forbi, og Karina Due prøver en sidste gang, om hun kan få Poulsgaard til at stemme på sig ved valget onsdag.

Poulsgaard er ikke meget for det. For nok er han blevet småforelsket i den charmerende Due, men han mener, at man bør fratage folk på over 70 år stemmeretten.

Det giver Karina Due ikke meget for, men Poulsgaard mener heller ikke, det vil gøre nogen forskel, om han stemmer på hende eller ej.

Spindoktoren argumenterer for, at hvis Poulsgaard anbefaler en stemme på Karina Due, så kan det være, at der findes mennesker, der er tossede nok til at ville stemme på hende, for han gør det.

Det griner han af.

Spindoktoren minder ham om, at Dansk Folkeparti står til at miste et af sine af sine tre mandater i Vestjylland, og at det er særdeles tæt mellem Due og Langballe.

Det får Poulsgaard til at genoverveje sagen.

Han klasker Karina Due i bagdelen igen og erklærer hende sin kærlighed.

”Jeg skal nok stemme på dig på onsdag,” siger han.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify