Ringkøbing

100 unge boltrede sig ved første møde i ny klub

Klubben, In Westjylland, for unge i alderen 20-35 år, ser ud til at være et rigtig godt tiltag.

Det var ikke særlig varmt, men alligevel stimlede omkring 100 unge sammen til In Westjyllands første arrangement på plænen foran Rådhushallen i Ringkøbing.

Der var lagt op til en aktiv aften, og mange kastede sig da også ud i både surfing, kajak-roning og andre vandsports-aktiviteter i fjorden – andre valgte at hygge og snakke på plænen, hvor der efter de våde aktiviteter blev serveret tapas.

De unge snakkede og hyggede sig med hinanden såvel på vand som på land - at dømme ud fra den store opbakning og den megen snakken, virker den nye netværks-klub for unge i alderen 20-35, som en rigtig god idé – og indtil nu en mangelvare i kommunen.

Fælles oplevelser

Det nye netværk, In Westjylland, Klubben for unge i Naturens Rige, skal være med til at skabe fællesskaber på tværs blandt unge tilflyttere, unge i kommunen samt unge eksilvestjydere, der vender hjem efter uddannelse i storbyerne.

Ideen er, at de unge mødes cirka en gang om måneden og får fælles oplevelser via netværksskabende aktiviteter, så det bliver endnu bedre at være ung i Ringkøbing-Skjern, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Initiativ-tager

Det er den 23-årige, Emma Kaasgaard, der flyttede fra Astrup til Ringkøbing, der har taget initiativet til klubben.

"Jeg har en del venner, der er medlem af Klub Eksilvestjyder, som fastholder deres engagement i forhold til Vestjylland i studiebyerne. Jeg syntes, der manglede noget for os, der har valgt at blive eller som er flyttet tilbage. Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på, at der også sker noget her; at det eneste rigtige ikke er at flytte til storbyerne," siger hun.

Begejstret viceborgmester

Emma Kaasgaard og Ringkøbing-Skjern Kommunes bosætningssekretariat samlede i foråret en arbejdsgruppe til at stå for starten af den nye klub, InWestjylland, og arrangementet i aftes var deres første.

Viceborgmester Søren Elbæk (S), formand for erhvervs- og vækstudvalget, deltog i den første aften. Han roser initiativet og understreger, at kommunen altid er klar til at støtte et godt borger-rettet initiativ, der samtidig falder helt i tråd med kommunens profilerings- og bosætningspolitik, der har til formål at fastholde og tiltrække unge.

LÆS OGSÅ: Klub for unge skal skabe fællesskab og netværk

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify