Klimaeksperter studerer Ringkøbing og omegn
Klimaændringer og oversvømmelser er ikke blot en lokal eller national udfordring. Derfor mødes klimaeksperter fra Nordsøregionen med Kystdirektoratet i dagene 19.-21. juni - med det formål at udveksle erfaringer og studere klimaforandringer i Ringkøbing og omegn.
De skal blandt andet debattere, hvordan man beskytter borgere, bygninger, landbrugsarealer og kulturarv mod oversvømmelser fra regnvand, å løb og havvand nu og i fremtiden?
Der er tale om et EU-projektsamarbejde, C5a - Cluster for Cloud til Coast Climate Change Adaptation, der blev sat i gang i februar i år. Formålet med det er at håndtere oversvømmelsesrisikoen ved at kombinere resultaterne fra syv igangværende Interreg Nordsøregion-projekter, som både indbefatter praktiske studier og teoretisk viden.
Ringkøbing sårbar
"Vi er glade for, at vi kan byde vores internationale kolleger velkomne i Danmark. Jeg er sikker på, at vi får nogle udbytterige dage, hvor vi både skal drøfte klimaudfordringer generelt og på felttur for at se på de konkrete udfordringer og løsninger i Ringkøbing området, som jo også indbefatter en stor fjord med et stort opland," siger Merete Løvschall, direktør i Kystdirektoratet, der er partner i projektet, i en pressemeddelelse.
Ringkøbing er sårbar, fordi den ligger i et lavtliggende område, som ved storm og forhøjet vandstand risikerer at blive oversvømmet. Udfordringen er kendt af Ringkøbing-Skjern Kommune, der i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Forsyning og oplevelsescentret Naturkraft er i gang med at etablere et dige, en sluse og en pumpestation, som skal forhindre fremtidige oversvømmelser, hedder det i pressemeddelelsen.
Oplæg om Ringkøbing
Ivan Thesbjerg, der er afdelingsleder for Land og Vand i Ringkøbing-Skjern Kommune, viser rundt, når de internationale klimaeksperter skal på felttur.
Klimaeksperterne skal desuden deltage i workshops og holde faglige oplæg, hvor hvert land præsenterer et konkret studie. Kystdirektoratet vil præsentere Ringkøbing, herunde Søndervig, Krogen, Skjern Å og slusen i Hvide Sande.
C5a består af 10 partnere fra henholdsvis Sverige, Tyskland, Belgien, Holland, England og Danmark, der har deltagelse af Kystdirektoratet og Region Midtjylland.