Ringkøbing

Elektronikhuset servicerer hele Vestjylland

Jesper Jørgensen kan fejre 20 års forretnings-jubilæum i et år med markante forandringer.

Der er sket meget i radio- og tv-branchen, siden Jesper Jørgensens storebror for 20 år overtog Ringkøbings Expert-butik i Vestre Strandgade og ansatte sin lillebror som bestyrer den 1. oktober.

Allerede tre år senere blev butikken rykket til den nuværende placering i Algade, og Jesper Jørgensen blev selv indehaver.

"Da vi åbnede i Vestre Strandgade var der kun en smule computersalg, og det var også på det tidspunkt, at vi begyndte at sælge telefoner. Faktisk var det først, da vi flyttede til Algade for 17 år siden, at computerslaget for alvor slog igennem, og vi fik et større udvalg," fortæller Jesper Jørgensen.

Nyt navn og fusioner

Med årene er butik og lager vokset til 435 kvadratmeter. Og hvor hi-fi-højtalere tidligere fyldte godt, er der nu både fjernsyn, antenner, radioer, computere, mobiltelefoner, cd’ere og printere samt ikke mindst alskens tilbehør og smådele på butikshylderne.

I jubilæumsåret 2019 er det dog hverken butikken eller varesortimentet, der har stået for de væsentligste forandringer. Det er derimod et sammenfald af navneskifte - fra Expert til Elektronikhuset - samt fusioner med tre andre lokale virksomheder.

"Selve fusionerne er lidt et tilfælde. Vi manglede en servicetekniker og hørte, at Ulfborg Radio & TV var ved at lukke. Jeg tog kontakt, og vi har ansat butikkens erfarne tekniker. Samtidigt var vi i gang med en fusion med Caspers Radio & TV, der betyder, at Casper Christensen er blevet ny medejer af forretningen her. Oven i det hele blev vi så også tilbudt at overtage servicedelen hos Vemb Radio & TV," fortæller Jesper Jørgensen.

Sammenlægningerne betyder, at Elektronikhuset i dag dækker et område fra Nymindegab til Thisted. Blandt andet med serviceaftaler for Canal Digital. To servicebiler er derfor på vejene i et langt større område, end Expertbutikken havde frem til den 1. juli, hvor navnet Elektronikhuset kom på facaden.

Mere lokal markedsføring

Det nye navn hænger primært sammen med skiftet fra kædesamarbejdet i Expert til den frivillige forhandlerkæde EL-Salg, der igen er en del af den internationale kæde Euronics, men udvidelsen af serviceopgaverne har også spillet ind.

I Expert-kæden var der butikker, der ikke havde eget servicepersonale, og opfølgning ude hos kunderne var derfor ikke prioriteret i den fælles markedsføring. Som selvstændig forretning kan Elektronikhuset i det hele taget bedre målrette markedsføringen til det lokale område fremfor at bidrage til landsdækkende tv-reklamer på tv-kanaler, der ikke ses ret meget i Vestjylland.

"Selv om vi i mange år har monteret både tv-antenner, fjernsyn-bokse og netværksinstallationer, så er der mange kunder, som ikke ved, at vi også gerne kommer hjem til dem for at montere det nye fjernsyn. Fremover vil vi fokusere mere på at komme ud af butikken. Vores service og rådgivning er jo det vigtigste for kunderne, og der hvor vi gør en forskel," siger Jesper Jørgensen.

Turister betyder en del

De to servicebiler kan også trække på kræfter i butikken.

"Det er flere fordele i, at vi er gået sammen om at yde service i et større område. Sommerhusbureauerne er for eksempel interesseret i, at vi kan reagere med det samme - og også om søndagen. Det er derfor rart at kunne dele weekendvagterne ud på flere personer. Samtidigt kan der være en god synergi i at have flere forskellige opgaver, så man kan løse flere ting på én gang, når man alligevel er taget afsted til Holstebro," forklarer Jesper Jørgensen.

Turisterne

Sommerhusgæsterne fra vestkysten kommer dog også gerne selv til Ringkøbing for at besøge butikken, hvor Black Friday og julehandlen er årets højdepunkter, men også sommermånederne er - måske lidt overraskende - travle måneder i Elektronikhuset.

"Vi har selvfølgelig en del turister fra sommerhusene, som kommer efter nogle af de ting, som de har glemt derhjemme: kabler til computeren, opladere og så videre. Men der er også mange, der benytter feriedagene til at forberede sig til for eksempel studiestart," siger Jesper Jørgensen.

Foto: Jesper Jørgensen har solgt elektronik siden 1999. Dengang var computere og mobiltelefoner kun i beskedent omfang på disken.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify