Ringkøbing

Træskulptører saver kunstværker frem

Interesserede kan følge arbejdet, når internationale skulptører tryller værker ud af store, tykke trækævler.

I dag, mandag, lød startskuddet til det niende International Wood Sculpture Symposium på havnen i Ringkøbing, arrangeret af Otto Pilgaard (billedet), Ringkøbing, der også er ophavsmand til symposiet.

Han er selv en af de 11 internationale skulptører, der kommer så langt væk fra som Argentina, Japan, Costa Rica, Tyskland, Ungarn, Storbritannien, Estland, Schweiz, Moldavien og altså Danmark.

Åben for publikum

Interesserede har mulighed for at følge kunstnerne, når de saver flotte, overraskende og spændende værker ud af de tykke, danske egetræs-stammer – nogle af dem behandlet med olier og/eller maling. Skulpturerne vil således være i aktion dagligt klokken 9-16 til og med fredag – symposiet slutter med fernisering på havnepladsen lørdag den 27. juli klokken 13.

Værkerne skal være færdig i løbet af de fem dage, uanset vejret. Men kunstnerne får ifølge Otto Pilgaard mulighed for et overdækket arbejdsområde.

Gøre kunsten levende

De 11 deltagende kunstnere er ikke tilfældige deltagere. De er nemlig udvalgt efter, at de har indsendt forslag til, hvilken skulptur, de ønsker at lave.

Det er niende gang, at symposiet afvikles, og det har flere formål.

" Målet med symposiet er at levendegøre kunsten i Ringkøbing og skabe kontakt mellem skulptører, håndværkere og designere fra Danmark og hele verden. Men også at fremme kendskabet til træskulpturer som traditionel og kunstnerisk udtryksform," fortæller Otto Pilgaard i en pressemeddelelse.

Deltagerne

Deltagerne på International Wood Sculpture Symposium 2019 er:

Clemens Gerstenberger, Tyskland, Noriko Shibata, Japan, János Drienyovszki, Ungarn, Lorrain Botterill, Storbritannien, Laura Guzmann Mendes, Costa Rica, Omar Tamm, Estland, Thomas Lüscher, Schweiz, Juri Platon, Moldavien, Leonardo Avalis, Argentina, Toomas Mitt, Estland, og Otto Pilgaard, Danmark.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify