Ringkøbing

Hun var helt høj efter klubbens første aktivitet

Misundelse gav hende ideen til, at unge i Ringkøbing-Skjern Kommune har fået et netværk.

Emma Kaasgaard har lært, at man ikke kan bruge misundelse til ret meget. Men hun følte hun sig en anelse misundelig over, at venner og veninder, der var flyttet ud af kommune for at læse, var til nogle "fede arrangementer" i Klub Eksilvestjyder.

"Hvorfor er det ikke mig. Jeg bor her og betaler min skat her," siger den 23-årige ringkøbingenser.

Hun nævnte det til familie og venner, der opfordrede hende til at skrive et læserbrev. Men hun var bange for, at det ville blive misforstået.

Emma Kaasgaard brændte imidlertid så meget for ideen om at lave noget for unge i Ringkøbing-Skjern Kommune, at hun luftede den for sin chef, Kim Vestergaard Nielsen i Ringkjøbing Landbobank, en dag de var ude at køre.

Til møde på borgemesterkontoret

"Han kunne godt følge tanken. Han kender Hans Østergaard (borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, red.) og sendte en sms til ham om, at jeg havde en god idé," fortæller hun.

Hans Østergaard ringede og bad hende komme ned på borgmesterkontoret.

"Han havde ikke selv tænkt tanken, men synes, det var en god idé," siger Emma Kaasgaard og smiler.

Bosætningskoordinatorerne på rådhuset blev involveret, en udvalg på seks unge blev nedsat og sammen videre-udviklede de ideen om en klub, der fik navnet In Westjylland og er for de 20-35 år i kommune.

Succes-debut

Klubben holdt i juni sit første arrangement ved rådhuset og Ringkøbing Fjord – med omkring 100 deltagere.

"Det var vildt flot. Jeg ved ikke, hvad jeg havde turdet forvente, men over 50 så ville jeg være glad. Der var studerende, folk på overførselsindkomst, håndværkere og ledige. Der var mange jeg ikke kendte; det understreger behovet for en klub," siger Emma Kaasgaard, der er med i udvalget, og tilføjer:

"Stemningen var vild god, og jeg var helt høj. Jeg kunne næsten ikke sove, da jeg kom hjem.

Spørge-skema

In Westjylland-gruppen har netop sendt forslag ud til næste arrangement i september for at høre, om de ønsker at komme på virksomhedsbesøg i Wow Park Skjern, rapelle på Lyngvig Fyr, besøge Stauning Whisky eller lerdueskydning – med mad og hygge bagefter.

"Vi vil gerne vide, hvad folk vil – er de til virksomhedsbesøg eller skal det være ren sjov og spas, når vi mødes," siger hun og tilføjer, at folk selvfølgelig er velkomne, selv om de ikke er til aktiviteter i Wow Park eller rapelling.

Emma Kaasgaard fortæller, at det også er planen, at In Westjylland vil lave arrangementer sammen med Klub Eksilvestjyder.

"For at binde klubberne sammen og vise dem i studie-byerne, at der er noget at komme hjem til," siger hun.

Det er gratis at være med i Klub In Westjylland, men det kan komme på tale at betale et mindre beløb ved kommende arrangementer. Klubben er et forsøg, der løber til årsskiftet, og derefter skal evalueres.

Bankuddannelse

Emma Kaasgaard er født i Ejstrup ved Faster, gik i Faster Skole til og med 6. klasse. Tog de følgende to år på Kirkeskolen i Skjern og 9. og 10. klasse på Brejninggaard Efterskolen, inden hun kom på HHX i Skjern.

Hun blev handelsstudent for fire år siden.

"Jeg vidste ikke, hvad jeg ville. Jeg fik rimelig gode karakterer, men jeg var ikke klar til at flytte, og jeg havde ikke lyst til et sabbatår med arbejde," fortæller hun.

Under sine overvejelser, stødte hun på en annonce fra Ringkjøbing Landbobank, der søgte elever.

"Det lød spændende, en bankuddannelse tager to år, og den er altid god at kunne skrive på cv'et," siger Emma Kaasgaard.

Men det varde ikke længe, inden hun blev rigtig glad for at være der og for arbejdet.

"Og så kom jeg ikke videre," siger hun og smiler.

Videreuddannelse

Det er dog en sandhed med modifikationer, for Emma Kaasgaard er kommet videre inden for bankverdenen. Hun var færdig som finans-elev i 2017, har taget akademiuddannelsen i finansiel rådgivning. Den er normalt tre år, men i Landbobanken tager de den på to. Og efter sommerferien begynder hun at læse den to-årige overbygningen HD2, som svarer til en bachelor.

Hun er erhvervsrådgiver og grebet af jobbet.

"Jeg kan godt lide at tale med mennesker og finde løsninger til folk. Og indenfor erhverv er det mere komplekst og tager længere tid. Jeg kan godt bruge en dag på at skrive en låneansøgning, inden bliver sendt til kreditafdelingen. Det er et meget varieret arbejde, fordi det er forskellige erhverv – og det er spændende at blive udfordret," siger hun.

Konkurrence-menneske

Privat bor hun i eget hus på Kongevejen i Ringkøbing sammen med kærsten, Jonas Kjeldgaard, der kommer fra Ølstrup og er færdig som datamatiker til vinter – og så den rødstribede kat, Charlie, som ifølge Emma Kaasgaard har lidt for megen magt.

Hun spiller fodbold i RIF i fritiden, træner to gange om ugen og spiller kamp søndag. Holdet spiller i Kvindeserien – og nej, det er ikke nogen hyggeklub, for det svarer til 2. division hos mændene – altså den tredje bedste række.

Hun er forsvarsspiller

"Men jeg er ikke nogen god tekniker," understreger Emma Kaasgaard, der altid har spillet fodbold og startede med at spille i Faster Boldklub.

Hun er et konkurrence-menneske og i hendes verden eksisterer "tab og vind med samme sind", ikke. Hun bliver sur, hvis de ikke vinder, eller hvis hun leverer den dårlig præstation på banen.

"Jeg kan godt knibe en tåre i arrigskab, hvis jeg ikke har gjort det godt nok," fortæller hun og tilføjer:

"Og Jonas mener, at han kan høre, om vi har vundet eller tabt, når jeg kommer hjem. Jeg siger ikke så meget, hvis vi har tabt."

LÆS OGSÅ: 100 unge boltrede sig ved første møde i ny klub

LÆS OGSÅ: Klub for unge skal skabe fællesskab og netværk

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify