Ringkøbing

Derfor stiller Damgaard op til Folketinget

Der er særligt tre ting, som har fået den lokale politimand til at gå ind i landspolitik.

Jens Erik Damgaard, byrådsmedlem og tillidsmand ved lokalpolitiet i Ringkøbing, meddelte i denne uge, at han opstiller til Folketinget for Kristendemokraterne.

Vestnyt.dk har i den forbindelse taget en snak med ham om, hvorfor han valgt at engagere sig i landspolitik. 

"Det skyldes først og fremmest, at jeg er frustreret over, at der over årene er blevet alt for lang afstand mellem de beslutninger, der træffes på Christiansborg, og de borgere, som beslutninger vedrører," siger Jens Erik Damgaard.

Han nævner tre konkrete eksempler på dette.

For det første har han som kommunalpolitiker oplevet, at det er nærmest umuligt for en kommune at lægge holdbare budgetter, fordi det såkaldte udligningssystem er umuligt at gennemskue. Det betyder, at man risikerer pludseligt at skulle skære ned på kerneområder som ældreplejen, når det viser sig, at en kommune ikke får de tilskud fra staten, der ellers var budgetteret med.

"Der er ingen, der forstår, hvordan systemet hænger sammen, og det gør, at vi er nødt til at sidde og gætte, når vi lægger budgetter. Det kan ikke passe, at det skal være på den måde, og det er man altså nødt til at tage alvorligt," siger han.

Som det andet nævner han Søndervig Feriepark, hvor man har ventet i flere år på at få lov at gå i gang med projektet.

"Det er virkelig et eksempel på en sag, hvor der er behov for nogen til at råbe op, for det er da helt grotesk, at der står nogle mennesker med et færdigt projekt, som de ikke kan få lov at gå i gang med, fordi politikerne på Christiansborg ikke kan blive enige om, hvordan det skal foregå med nogle udstykninger," siger Jens Erik Damgaard.

Endelig mener han, at der er alt for meget topstyring inden for det offentlige. Han nævner politiet som et eksempel på dette.

"Siden indførelsen af politi- og retskredsreformen for ti år siden har man stort set ingen indflydelse haft som medarbejder ved politiet, og konsekvensen har været, at det hele hænger i laser. Indtil for et halvt år siden var det ikke noget, der var det allermindste fokus på fra politisk side, og nu står politikerne pludselig i kø for at ville lave det om. Det kan jeg ikke bruge til noget - det er ren leflen. Jeg mener, vi har brug for politikere, der står ved, hvad de mener, og som ikke bare lader sig styre af folkestemningen," siger Jens Erik Damgaard.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify