Ringkøbing

Brugsen i Lem har fået mere luft og bedre overblik

En helt ny indretning har samlet de vigtigste varer ved indgangen til Dagli’Brugsen. Brødsalget er nu selvbetjening.

Er man ude efter en flaske kølig hvidvin og en let måltidsløsning til aftenbordet, er det hele nu lige indenfor butiksdøren hos Dagli’Brugsen i Lem. Det er en af de synlige forandringer efter fem-seks ugers løbende ombygning, hvor butikken nu fuldt ud er indrettet efter det moderne koncept, som knapt halvdelen af Coops 300 Dagli’Brugsen er skiftet til det seneste halvandet år.

"Fokusområder som kød, grønt, vin og måltidsløsninger er samlet i forområdet, når man kommer ind i butikken. Fryseren er til gengæld kommet op til ost og mælk i den anden ende, hvor vi før havde vinen til at stå. Vi er i det hele taget startet helt forfra på en blank tegning i samarbejde med Coops etablerings-konsulenter og har fået det lige, som vi havde drømt om. Det har været et samspil mellem deres erfaringer fra andre steder og vores ønsker om lokale tilpasninger. Og kunderne har taget godt imod det, selv om enkelte selvfølgelig har spurgt, hvorfor vi laver om igen. Det har vi så ikke. Tingene havde faktisk stået det samme sted i 11 år", siger uddeler Brian Christensen.

Luft og overblik

Opdateringen af den Coop-ejede butik, som i 2008 rykkede fra midtbyen og ud til en nybygning med 650 kvadratmeter butiksareal ved Lems hovedindfaldsveje, kom lidt bag på ham.

"Selv om vi fejrede 100 års jubilæum sidste år, er butikken kun 11 år gammel. Så vi havde sådan set ikke regnet med at komme med allerede nu. Mange af de andre butikker har jo noget ældre inventar og trænger mere, end vi gør. Men vi er supertilfredse med at have fået mere luft og bedre overblik i butikken. Blandt andet ved at fjerne store skilte i loftet, gøre gangen langs siderne bredere og skifte til mere energivenlige kødkølere. Alt er flyttet, og arbejdet er udført af lokale håndværkere i samarbejde med Coops inventarfolk," siger Brian Christensen.

Kontor midt i butikken væk

Investeringen i nyindretning for halvanden million kroner stiller ikke krav til en omsætningsfremgang eller besparelser på lønudgifterne.

"Det er en fremtidssikring, der ikke er med i vores budget. Der er heller ikke indregnet en besparelse i antallet af ansatte, som fortsat er 20 medarbejdere," siger Brian Christensen.

Personligt er han meget tilfreds med, at den synlige kontorø midt i butikken er rykket om bag disken og kasselinjerne til gengæld er rykket lidt ud i butikken. Det har samtidigt givet bedre plads til samling af kontor, apotek og ikke mindst postkontoret, hvor store pakkedage som Black Friday og julehandel kræver stadigt større lagerkapacitet.

Mulighed for selvbetjening

Tobak-skabet er også rykket frem, og bliver lidt mindre synlig, når et Coop-krav om tildækning af cigarethylderne bliver gennemført til efteråret. En anden kommende ændring følger allerede om et par uger, når alle brugser indfører muligheden for, at kunderne selv undervejs kan scanne varerne og dermed undgå kø før en hurtig betaling ved udgangen.

Ekstra plads til pendler-kunder

Dagli’ Brugsen i Lem er dagligvarebutik for både Lem by og omegnen, hvor landsbyernes egne butikker er lukket. Dertil kommer, at de mange ansatte på industrivirksomhederne i Lem også er gode til at bruge den lokale brugs.

"Vi kan mærke pendlerne i deres pauser kl. 9 og kl. 12. Mange af dem kommer også her for at tage aftensmaden med hjem. Vi sælger desuden meget slik, ligesom salget af øl og vand er dobbelt så stor her i butikken i forhold til andre brugser. Vi sælger mange fyraftensøl til virksomhederne, og ekstraskabe til øl og vand har været et af de lokale fingeraftryk, som vi har sat på nyindretningen," fortæller brugsuddeler Brian Christensen.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify