Ringkøbing

Butiksassistenten og elektrikeren blev selvstændige sammen

Anette og Søren Hebroe runder 25 år som butiksejere i Ringkøbing.

Da Anette og Søren Hebroe blev et par i 1992, ønskede de hurtigt at dele mere end privatadresse og familiefornøjelser. De mange vågne timer, der bliver lagt på en arbejdsplads, skulle også være del af deres tid sammen. Butiksassistenten hos Lange Sport og elektrikeren hos Ringkøbing Installationsforretning ville skabe deres eget fælles arbejdsliv, hvor de var herrer i eget hus og selv bestemte, hvad der var sjovt, vigtigt og rigtigt. Så det gjorde de.

"Vi var unge, så der var nok ikke så langt fra tanke til handling, da muligheden bød sig – heller ikke selv om detailhandel ikke var hvad, vi havde kigget mest i retning af," fortæller Anette Hebroe.

Med Sørens uddannelse som elektriker kunne de være gået den vej, hvis ikke kravet om et år ekstra på skolebænken havde stået på tværs af etableringen som familie. Parrets ældste datter, Cathrine, er født i 1993.

"Vi kiggede længe og meget på restaurationsbranchen i stedet. Men så kom Anette hjem fra årets lønforhandling med tilbud om at blive
medejer af sin arbejdsplads," mindes Søren Hebroe.

Jørgen Lange ville gerne sælge forretningen til en gruppe ansatte. Søren og Anette Hebroe ville have deres eget.

"Så det var nogle lidt tunge skridt at gå tilbage med besked om, at jo, vi ville købe – men kun hvis vi blev de eneste ejere, siger Anette
Hebroe.

Efter en weekends betænkningstid og en tur forbi Ringkjøbing Bank med forretningens sunde bundlinjer på et A4-ark var handlen i hus. 1. oktober 1994 åbnede Lange Sport med Anette og Søren Hebroe som ejere.

Brandudsalg

Familie- og butiksliv harmonerede fra begyndelsen. Eventuelle indbyrdes konflikter blev, som de stadig bliver, løst her-og-nu med et vist volumen. Så er trykket taget af, og dagen kan gå videre.

Første alvorlige udfordring kom i februar 1996, da ejendommen på hjørnet af Torvegade og Vester Strandgade brændte. Næsten halvandet år med et butiksliv i containere fulgte, mens den nuværende erhvervsejendom blev bygget. Helene, familiens yngste datter er
årgang 1996 og kunne gå, da Hebroes i sommeren 1997 genåbnede deres hjørnebutik, nu som del af Sportmaster-kæden.

Dyre lærepenge

Omkring årtusindskiftet gik mangt og meget rigtig stærkt i samfundet, så en opfordring fra Sportmaster til at åbne en ekstra butik i Skjern, var oplagt at hoppe ud i. Også selv om de ville blive byens tredje sportsforretning.

"Vi tænkte bare ’Ja!’, for det gik så godt her, at hvad kunne gå galt?! Det viste sig, at vi havde en hel del at lære," fortæller Anette og Søren Hebroe samstemmende og helt uden fortrydelse.

For på det år, hvor en af dem hoppede i bilen for at tage på arbejde i Skjern, lærte de værdien af lokal forankring (hun er fra Muldbjerg, han fra Ringkøbing). I forhold til klubber, faste kunder og hverdagens sammenhængskraft. Af at drive butik i en turistby, hvor der også kommer kunder om formiddagen. Af at bevare sit fokus og sin tilstedeværelse ét sted.

Selvstændig sportskæde

Derfor var Hebroes heller ikke i tvivl om, at det blev et ’Nej tak herfra’, da den nu kapitalfondsejede Sportmaster i 2012 købte kædens selvstændige butikker op.

"Vi kender vores kunder bedst og vil selv kunne bestemme, hvor skoene skal stå, og finde strandspil og luftmadrasser frem, når det
er sæson," fortæller Søren Hebroe.

It-udfordringerne ved at forlade en kæde for at kunne forblive selvstændige i et nyt indkøbsfællesskab under Sportigan-logoet var betragtelige, men værd at tage med.

Uden at bruge ordet ’revolution’ beretter butiksejerne af Sportigan Ringkøbing om en hverdag i detailhandlen, som forandrer sig lynhurtigt, og hvor meget kundekontakt foregår på elektroniske platforme.

En dejlig handelsby

"Vi følger med ved at tage en dag af gangen og glæder os over at møde ind til en nær og velfungerende ’arbejdsfamilie’ og en hverdag, hvor man kun kan være helt sikker på, at alt næppe går som planlagt, og at der altid sker noget uventet. Det bliver spændende, hvad fremtiden bringer. De dage, hvor man kunne sælge sig ud af fejlinvesteringer, er ovre, så man skal være dygtig for at holde balancen."

"Heldigvis får vi rigtig mange roser for Ringkøbings handelsliv fra vores danske turister, og hører fra flere tilflyttere, at de er kommet hertil på baggrund af gode oplevelser som feriegæster . Så kom bare med 100 nye lejligheder på havnen; det vil byen kun have godt af! Hvad Naturkraft og de 500 nye sommerhuse ved Søndervig vil give, bliver spændende at se."

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify