Ringkøbing

"Klog kone - ikke det værste at blive kaldt"

Johanne Melgaard Haakonsen løfter arven efter sin far og bedstefar i Klinik Haakonsen i Ringkøbing.

Behandling af muskelspændinger har været en naturlig del af Johanne Melgaard Haakonsens opvækst.

"Når min mor havde hold i nakken, og far behandlede hende – skulle jeg også prøve. Det er det samme med mine børn. Jeg er enebarn og har heldigvis fået evnen til at kunne mærke spændinger, ligesom min far kan og hans far. Far er ud af syv søskende, og han er den eneste, der kan det," fortæller den 31-årige Johanne Melgaard Haakonsen, der er vokset op i Ringkøbing og Hvide Sande.

Handels-uddannet

Det var imidlertid ikke behandler-området, hun kastede sig over efter 10. klasse på Skamlingsbankens Ungdomsskole. Hun tog HF-eksamen, en HHX-eksamen og kom i lære som butiksassistent hos Trend House – et år efter svendebrevet læste hun markedsøkonomi i Herning og kom retur til butikken som chef.

Kvittede jobbet

Beslutningen om at følge i sin fars, Martin Haakonsen, fodspor kom ifølge Johanne Melgaard Haakonsen ret spontant – og uden pres fra forældrene, Bodil Melgaard og Martin Haakonsen.

"Jeg tog hjem til mine forældre og sagde: hvis det skal være, skal det være nu. Min far sagde, så sig op i morgen, så må vi prøve det af. Og jeg sagde op," fortæller hun, smiler og tilføjer at det er nu otteethalvt år siden.

Udnytter sine evner

Hun uddannede sig først til massør, arbejdede i klinikken og læste sideløbende anatomi, fysiologi og tog en uddannelse som akupunktør – løbende suppleret med forskellige kurser.

Johanne Melgaard Haakonsen elsker at komme på arbejde og hjælpe folk.

"Det ville jo være åndsvagt, hvis jeg forspildte mine evner til at hjælpe folk, men man skal være 100 procent til stede og brænde 100 procent for det," siger hun.

Ingen tidsbestilling

Det gør hun, brænder 100 procent for det, og hun bliver ikke stresset over et fyldt venteværelset. Hun tager sig den fornødne tid til hver enkelt person - til at behandle og lytte uanset, om det tager kort eller lang tid.

"Derfor har vi heller ikke tidsbestilling," understreger hun.

Samtalen med patienten er ligeså vigtig del af jobbet som behandlingen, mener hun.

"Mange åbner op for mange ting, og en snak er med til, at de får det bedre på andre punkter," siger Johanne Melgaard Haakonsen, der giver akupunktur efter klokken 15 - på tidsbestilling.

Sportsfolk

Johanne Melgaard Haakonsen hjælper blandt andet børn, der tisser i sengen, folk, der har muskelspændinger, spændingshovedpine, hold i nakken og ryggen, en kold skulder, hælsporer, knæproblemer og sovende fingre – og lyskenskader hos fodboldspillere og skulderskader hos håndboldspillere også de professionelle.

"Mange ting er en overbelastning, fordi man laver samme bevægelse gentagne gange," forklarer hun.

Henviser til andre

Det er ikke alle "skavanker" og skader, hun kan hjælpe folk af med.

"Dem jeg ikke hjælpe, får en forklaring på hvorfor, og jeg sender hver eneste dag folk videre til læge eller fysioterapeut," siger Johanne Melgaard Haakonsen.

Klinik Haakonsen trækker patienter fra hele landet.

"Vi kender ikke til andre, der laver det samme som os, derfor kan vi ikke henvise til nogen tættere på, siger hun og tilføjer, at de også har en patient fra henholdsvis Canada, England, Spanien, Tyskland og Jamaica.

Nedtrapning

Johanne Melgaard Haakonsen købte huset i Østre Strandgade 14 for fem år siden. Det huser klinikken samt privatbolig, hvor hun bor sammen med Niels Smedegaard og deres to børn, Andrea på godt fire og Carl på tre år.

Hendes far, Martin Haakonsen arbejder fortsat i klinikken.

"Far trapper mere og mere ned og er her et par timer om dagen, og det er godt, at han kan tage morgenvagten, når jeg har to små børn," siger hun og tilføjer, at han har flere fridage nu.

Klog kone

Hendes far bliver og bedstefar blev kaldt "klog mand". Hun har dog ikke fået titel af "klog kone".

"Men klog kone – det ville da ikke være det værste at blive kaldt," siger hun og smiler.

Johanne Melgaard Haakonsen understreger, at der ikke er noget hokus-pokus i det, hun og hendes far gør.

"Vi kan bare mærke og se spændingen på en muskel – og når jeg har evnen, er jeg forpligtet til at hjælpe andre," siger Johanne Melgaard Haakonsen.

Hun er dog glad for de ting, hun prøvede, inden hun blev behandler. De har både været med til at forme hende og gjort, at hun nu ved, at hun har fundet sin rette hylde.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify