Ringkøbing

Minkavler snuppede alle fire pokaler

Den 29-årige Martin Nissen løb med pokalerne, da Ringkøbingegnens Pelsdyravlerforening holdt udstilling.

"Det er fuldstændig sindsygt," siger Martin Nissen og griner.

Den 29-årige minkavler fra Tim snuppede nemlig ikke blot en, men samtlige fire pokaler, da Ringkøbingegnens Pelsdyravlerforening holdt sin årlige udstilling i Holmsland Kultur- og Idrætscenter i Kloster.

Han erkender da også, at pokalerne trak vand øjnene, da han kørte hjem

Martin Nissen er bestyrer for Nybo Mink i Tim, som ejes af hans far. Men det er Martin Nissen, der står for alt avlsarbejdet og udvælgelsen af skind, ligesom han gør på Mantas Mink i No, som hans far er medejer af.

Ejeren var naturligvis også meget stolt af hæderen på mine og egne vegne, oplyser Martin Nissen.

Uventet

Nybo Mink var i gang med at "genopbygge" minkfarmen. For cirka tre år siden blev den ramt af den frygtede sygdom, plasmatose - og hele farmen blev derfor ryddet for mink.

Martin Nissen og hans far lagde dengang en plan.

"Vi købte avlsdyr og besluttede, at vi ville være gode, meget gode til at avle mink. Men vi regnede først med, at det var i 2020-2021, at vi skulle ligge der, hvor vi ligger nu. Det er gået fantastisk hurtigt, siger han.

Martin Nissen har arbejdet med mink hos sin far siden 2011, afbrudt af et halvt års højskoleophold - og han har ry for at have talent for avlsarbejdet.

Yderst sjældent

31 minkavlere deltog i udstillingen med i alt 1850 skind. Nybo Mink havde 56 bundter eller cirka 200 skind med - som altså var de rette til at indkassere alle fire pokaler.

Det er ifølge Jesper Kvist Jensen, formand for Ringkøbingegnens Pelsdyravlerforening og medejer af Kvist Mink I/S, noget der sjældent sker.

"Men det er sket. For tre år siden vandt Svend Ove Hamburger, alle fire pokaler," fortæller han.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify