Ringkøbing

Byen venter tusindvis af gæster til 1700-tals festival

Festivalen i Ringkøbing byder på ikke færre end 60 forskellige arrangementer i dag og i morgen.

Alle sejl er sat til, når Ringkøbing i dag, fredag, og i morgen, inviterer til 1700-tals festival med aktiviteter over hele byen - for både børn og voksne.

Ringkøbing Skole 800 elever har i ugen op til haft emneuge om 1700-tallet, og resultaterne deres arbejde kan ses i Ringkøbing centrum samt på havnen.

"Årets festival afspejler i høj grad, at det er hele byen, der er involveret i festivalen. Skolen laver emneuge, Ringkøbing-Skjern Museums Dragt- & Kostume Laug producerer og fremviser historiske dragter fra 1700 tallet. Børnene kan komme med på en tidsrejse på museet, der bliver en middag med fokus på fødevarer fra 1700 tallets Ringkøbing, der er salonkaffe på det gamle dommerkontor, hvor der blandt andet serveres en kaffe, der skulle kunne kurere tandpine - i 1700 tallet altså," understreger projektleder Katrine Kock Frandsen, indehaver af Virkekraft.dk

Tilbud til hele familien

Festivalen byder på 60 aktiviteter, der tæller alt fra historie byvandringer, de ikoniske vægtere, en rebslager i arbejde, og borgere og besøgende kan også møde gøglere der underholder på gader og stræder.

"Teatret OM's visekælling og markedsgøglere fylder byen med visesang, Cafe Teske byder på sang, drama og mad i 1700 tals omgivelser, der er spillemandsmusik på Havnepladsen, og man kan møde rakkere, Skramle & Blæsekonen, der fyres kanoner af på havnen. Der er klassisk koncert i kirken og meget andet," fortæller Katrine Kock Frandsen, smiler og tilføjer:

"Og så kan man ikke mindst komme af med sine frustrationer og kaste med porcelæn på Torvet."

Opbakning i byen

Katrine Kock Frandsen glæder sig over den massive opbakning fra hele byen.

"Det her arrangement kunne slet ikke lade sig at gøre uden den kæmpe opbakning, vi har fået fra byens handelsliv og en lang række aktører. Derfor håber vi selvfølgelig også, at hele byen vil bakke op og gøre årets 1700 Festival til en kæmpe oplevelse for alle," siger hun.

Programmet findes på hjemmesiden www.1700festival.dk

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify