Hvide Sande

Festival trækker verdenseliten og amatørerne til byen

Waterz etablerer i år en Sky Bar på klittoppen ved Surf Café og et surf-loppemarked.

Waterz Festival, der løber af stablen den 6.-8. september, er for alle – amatører såvel som verdens bedste, der lever af deres sport.

Deltagerne strømmer til Hvide Sande, for ifølge Katrine Kock Frandsen, projektleder for Waterz, kan de både lide området, atmosfæren og vandet.

Langdistance-sejlads for vind- og kitesurfere afvikles fredag og lørdag. Der er plads til 400 deltagere, som skal krydse fjorden til Ringkøbing og tilbage igen – altså, hvis vinden arter sig.

Enestående chance

Festivalen byder i år på et særligt program for kajak-roere. Det er Kristian Rønn, som i samarbejde med kajak-klubberne rundt om Ringkøbing Fjord har strikket et program sammen for både fredag, lørdag og søndag.

Søndagen foregår i havnebassinet i Hvide Sande, hvor kajak-roere og SUP'er (Stand Up Paddle, red.) også får mulighed for at blive lukket igennem gennemsejlingsslusen ind til Ringkøbing Fjord.

"Det er noget, man ellers aldrig kan opleve. Og det er dejligt, at vi kan give kajakroerne og SUP'erne nogle specielle tilbud," siger Katrine Kock Frandsen.

Loppemarked

Waterz Festival byder i samarbejde med Dansk Surf & Rafting Forbund på undervisning og demonstration i SUP samt foredrag og SUP-yoga. Som noget nyt arrangeres også SUP-loppemarked på Waterz's base ved West Wind Nord søndag formiddag.

"Mange har brugt udstyr med, som de handler med, så nu prøver vi at lave et loppemarked," fortæller projektlederen.

Nyt er også den Sky Bar, som Waterz lørdag og søndag etablerer på platauet på toppen af klitten ved Surf Café i samarbejde med Royal Beer.

"Vi blev kontaktet af Royal Beer, og det vil vi gerne være med til, for vi kan jo ikke bare rydde Hvide Sande Bryghus, men vi sælger også øl derfra," siger Katrine Kock Frandsen og smiler.

DM og World Tour

Lørdag den 7. september dyster kitesurferne om det danske mesterskab i free style på havet. Og der bliver kåret en mester i Hvide Sande, for det er sidste DM-afdeling.

PWA (Professional Windsurf Organisation, red.) afvikler igen i år en World Tour-afdeling i Hvide Sande. Den foregår fra den 9. til den 14. september, der kan ses lokalt på TV Max, hvis man har You See's grundpakke og udvalgte steder i Hvide Sande.

"Men professionelle under PWA er også i teltet, hvor langdistance-deltagerne kan få råd af dem, og de for tæller også om, hvad de laver," siger Katrine Kock Frandsen.

Se mere på hjemmesiden www.waterz.dk

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify