Hvide Sande

Waterz Festival 2019 er den hidtil største

500 surfere fra ti lande deltog i Waterz Festival i Hvide Sande.

"Det er ikke første eller sidste gang i verdenshistorien, at man har måttet undlade at afvikle dele af surfstævner. Det sker hele tiden rundt om i verden. Det får ingen indflydelse på Waterz næste år," konkluderer Christian Kjeldsen, kommunikationschef ved festivalen.

Da man fredag afviklede man to afdelinger af Waterz Long Distance Race på en henholdsvis 10 og 12 kilometer lang bane i Ringkøbing Fjord var vinden så kraftig, at det to under et kvarter at sejle de godt ti kilometer.

Opgav Long Distance Race

Deltagerne var på alle måder omgivet af vand, da det regnede kraftigt om fredagen. Til gengæld brød solen frem lørdag – men vinden lagde sig og gav næsten vindstille vejr.

"Selvfølgelig er det en udfordring at lave en vandsportsfestival uden vind. Det betød, at vi måtte opgive lørdagens to afdelinger af Waterz Long Distance Race, ligesom DM i Kitesurf måtte opgive at sejle sidste afdeling af DM," fortæller Christian Kjeldsen.

Men surferne er hurtige til at reorganisere, så der blev afviklet en række hygge aktiviteter blandt andet standup-paddle ligesom Dansk Surf & Rafting Forbund og Waterz surfcamp ikke havde problemer med at surfe ved Sydmolen, hvor der var gode bølger, understreger han.

Ros til de frivillige

Kneb det med vinden, høstede de 120 frivillige hjælpere ros fra alle sider for deres håndtering af specielt fredagens regnstorme, oplyser Christian Kjeldsen.

Søndagen bød blandt andet på aktiviteter, hvor blandt andet nybegyndere fik mulighed for at prøve kræfter med vandsporten.

Omkring 500 fra ind- og udland deltog i Waterz Festival.

De kommende dage frem til lørdag den 14. september gælder det en afdeling i PWA World Cup Windsurfing Slalom, hvor 88 professionelle windsurfer fra ikke færre end 24 nationer har tilmeldt sigSkal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify