Hvide Sande

Kommunen klar med beredskab til fyrede fra Vestas

Vestas har meddelt fyring af cirka 90 medarbejdere i narcelle-montagen på havnen i Ringkøbing.

Ringkøbing-Skjern Kommunes Beskæftigelsesafdeling står klar med hjælpe til de Vestas-medarbejdere, der skal ud at finde et nyt job efter fyringen. Det understreger formand for Beskæftigelsesudvalget, Kristian Andersen, der beklager meldingen fra Vestas.

"Det er altid ærgerligt med den slags udmeldinger, ikke mindst for dem det går ud over. Samtidig er Vestas en af de største virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune, og hvis vi ser det over tid, så er det nogle gange gået op og andre gange ned. Derfor er det heller ikke første gang, at vi er i den situation, at der er nogle medarbejdere, der skal hjælpes videre. Det er vi klar til, og det skal nok lykkes," siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Som område er vi karakteriseret af en rekordlav ledighed og virksomheder, der vækster, og det betyder, at der er gode chancer for at finde et nyt job. Her håber jeg selvfølgelig, at områdets virksomheder er med på at sikre nogle gode jobs til de fyrede og holde dem i området."

Lavere efterspørgsel

Årsagen til fyringerne skal ifølge Vestas findes i et dyk i efterspørgslen på det europæiske marked og en forventning om, at størstedelen af den fremtidige vækst i produktionen fremover finder sted uden for Europa.

Det forventes, at Vestas indleder forhandlinger med medarbejdernes fagforening om forløbet med afskedigelser i næste uge.

Kim Ulv Christensen, beskæftigelseschef i Ringkøbing-Skjern Kommune oplyser, at kommunen også er klar med hjælp.

"Vi har et beredskab, der er klar til at træde i kraft, når vi oplever større fyringsrunder, som den Vestas nu melder ud. Her er vi klar med samtaler til dem, der ikke med det samme finder et nyt arbejde, ligesom vi allerede nu er i gang med at koordinere med kommunerne omkring os. Det er naturligvis en ærgerlig situation, men med beskæftigelsessituationen i området er der grund til at tro, at vi kan tage hånd om det på bedste vis," siger han.

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify