Hvide Sande

400 børn og teaterfolk går i parade over broen

Der er lagt op til et festligt og flot syn, når Teatret Om henlægger en del af festivalen Ur-Nat til Hvide Sande.

"Kulturfangst" er titlen på den parade, som søndag den 18. august klokken 12 bevæger sig fra Troldbjerg, over broen, ad Toldbodgade, rundt i midtbyen, tilbage over broen og drejer til venstre ad Otto Pedersvej til pladsen ved Café Gaflen.

Ikke færre end 400 børn fra Hvide Sande Skole og Spjald Skole samt folk fra Teatret Om, Theatron samt internationale teatergrupper medvirker i optoget.

Eleverne fra de to skoler har også været med i forarbejdet, sammen med internationale kunstnere har de nemlig fremstillet de figurer, der indgår i paraden.

Teaterforestilling

Paraden handler om, at naturens rige er truet, havet og strandene er beskidte til fare for fisk og fugle og havets beskyttere, Havfruen og Havmanden, er ved at dø. De to fører an i paraden, der akkompagneres af rytmer, musik og sang – og publikum inddrages i en fællessang.

Når de virka 400 medvirkende og publikummerne er nået til pladsen ved Café Gaflen, viser den internationale teatergruppe, Vindenes Bro, omkring klokken 13 forestillingen Ur-Nat - om forskellighed.

Jubilæums-udstilling i Videbæk

Ur-Nat 2019, der "fejrer kunsten og naturen, det lokale og det globale", er den femte Internationale Performance Art Festival, som Teatret Om, egnsteater i Ringkøbing-Skjern Kommune, står bag. Festivalen løber af stablen fra den 13.-18. august rundt om i kommunen.

Samtidig markerer Teatret Om sit 30 års jubilæum med en udstilling, installationer, sang og shows i Vestjysk Kunstpavillion i Videbæk fra den 13. august til og med den 15. august.

Festival-tema

Temaet for årets festival er "At bygge bro".

"En bro er et komma i himlen, en bue i rummet. En bro er det modsatte af en mur. En bro forbinder det kendte og det ukendte, det lokale og det internationale," skriver Sandra Pasini, kunstnerisk leder for Teatret Om, i en pressemeddelelse.

Hun oplyser, at festivalen bygger på, at en stor gruppe danske og internationale kunstnere i flere uger lever og arbejder med hinanden og med grupper af lokale borgere.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify