Hvide Sande

Masterclass-professorer spiller i fyret

Anne-Marie Hjelm, leder af Hvide Sande Masterclass, understreger, at Masterclass er et superbrand for byen.

Fem professorer og 18 unge musikere fra ind- og udland indtager den 22. september Hvide Sande og Hvide Sande Masterclass, der afvikles for 13. gang.

"Det er de bedste af de bedste unge musikere, nogle har afsluttet deres kandidatgrad, go nogle har jobs," fortæller Anne-Marie Hjelm, grundlægger af og leder for Hvide Sande Masterclass.

De 18 musikere er headhuntet af Henrik Brendstrup, professor ved Det jyske Musikkonservatorium og kunstnerisk leder og ansvarlig for Hvide Sande Masterclass (HCM, red.)

"Han har opprioriteret det kammermusikalske, så der skal inviteres musikere, der matcher. De får repertoiret og musikken på forhånd, og skal kunne deres ting, når de kommer," forklarer hun.

DR optager koncert

Professorer og musikerne øver sammen forskellige steder om dagen og giver koncert om aftenen. Professorerne Henrik Brendstrup, Steven Dann, Canada, og Ernst Kavacic, Østrig, lægger ud med med en fyraftenskoncert i Lyngvig Fyr mandag den 23. september klokken 16.30. Det er et magisk sted at spille, understreger Anne-Marie Hjelm.

De tre professorer og Masterclassens to andre professorer, Eszter Haffner, Østrig, og Katryn Stott, England giver koncert i Helligåndskirken dagen efter klokken 19.30.

"Den koncert kommer DR Radio og optager, og de vil også optage en koncert på Late Summer Festival (i Hvide Sande, red.), fortæller en glad Masterclass-leder.

Et godt brand

Anne-Marie Hjelm glæder sig også over, at både professorer og de unge musikere nyder atmosfæren og naturen i og omkring Hvide Sande – og er stolte af at have deltaget i Hvide Sande Masterclass.

"Det er meget attraktivt for professorerne at skrive på deres CV, at de har været med på HCM. Og de unge musikere siger, har du været på Hvide Sande – så ved alle, at de snakker om Masterclass," fortæller hun og tilføjer:

"Den har virkelig slået navnet fast. HMC er et superbrand for Hvide Sande ikke mindst i storbyerne."

Nysgerrig og åben

Ligesom Anne-Marie Hjelm er et superbrand for den klassiske musik, som hun har en stor kærlighed for og gerne vil formidle videre til andre, når hun introducerer.

"Der er en fantastisk koncertatmosfære i Hvide Sande. Jeg håber, at flere vil hoppe over grænsen til en klassisk koncert. Nogle siger, de ikke har forstand på klassisk musik. Det handler ikke om forstand, men om at være nysgerrig og være åben, åbne hjertet, ørerne og sindet," understreger hun.

Hvide Sande Masterclass 2019 løber af stablen den 22.-29. september. Se programmet på hvidesande-masterclass.dk

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify