Hvide Sande

Ugens korte nyheder fra Hvide Sande

Bliv opdateret på ugens vigtigste historier fra Hvide Sande på to minutter.

Byrådet har taget stilling til havmøller

Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) har spurgt Ringkøbing-Skjern Kommune om, hvordan man ser på planerne om at opføre vindmøller ud for den jyske vestkyst. Det drejer sig om en møllepark, der kan blive opført i et område, der ligger mellem 20 og godt 30 kilometer fra kysten. 23 af de 26 byrådsmedlemmer, der deltog i et ekstraordinært byrådsmøde torsdag, anbefaler, at møllerne opføres med det forbehold, at møllerne bør opføres mindst 30 kilometer fra kysten og så langt syd på som muligt. Gitte Kjeldsen (V), Lise Juhl Hansen (V) og Niels Rasmussen (SF) stemte imod forslaget. De stemte i stedet for et forslag, der gik på, at man kun vil bakke op om møllerne, hvis man samtidig flytter de kommende kystnære vindmøller i området Vesterhav Syd ud på samme afstand som den nye møllepark. 

Erhvervsnyt

Likvidationen af HSR Skibselektornik Hvide Sande ApS er afsluttet, og selskabet er nu opløst. 

Nyt fra politiet

Siden nytår har der været mange indbrud i sommerhuse på Klitten. Senest har politiet fået anmeldelser om fire indbrud sidste weekend, hvor der er stjålet elektronik af forskellig art, blandt andet et amerikansk køleskab. Men politiet kan være kommet på sporet af den eller de personer, som står bag indbruddene. En tysk familie på ferie i Aargab, syd for Hvide Sande, har således oplyst politiet om, at en polsk mand på cirka 40 år med mørk hår og en højde på 170 centimeter samme weekend, som de fire indbrud fandt sted, gik rundt og tog i dørhåndtagene på flere sommerhuse i området, uden at han så ud til at have noget at gøre på stedet. Politiet hører gerne fra andre, der har set eller hørt noget mistænkeligt. 

En beboer på Færgemandsvej i Hvide Sande har været udsat for indbrud. Det vides endnu ikke, om der er stjålet noget, da ejeren er på ferie. 

Fire stol, en iPad, værktøjskasse, boremaskine, bajonetsav samt høretelefoner er stålet fra et sommerhus på Løvsletten i Klegod. Indbruddet fandt sted den 13.-19. januar, og tyvene er kommet ind ved at bryde et vindue op.

Navnenyt

Intet at berette. 

LÆS OGSÅ: Ugens korte nyheder fra Ringkøbing

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify