Hvide Sande

Ugens korte nyheder fra Hvide Sande

Bliv opdateret på ugens vigtigste nyheder fra Hvide Sande på to minutter.

Sejlskib hitter hos børn - og voksne 

Lederen af Fiskeriets Hus bliver glad, når hun hører og ser liv på sejlskibet. 

LÆS MERE: "Nu sejler vi til Sydpolen"

Forretningen med brand, design og trends

Butikkens beliggenhed ligger perfekt på et hjørne i rundkørslen midt i Hvide Sande. Det sker da også, at turister lige tager en ekstra tur i rundkørslen.

LÆS MERE: Tyskerne har også øje for danske designermøbler

Æ Hawfest 2019

Familieaften med fællesspisning, børneaktiviteter og banko, gade- og firmafodbold - en enestående mulighed for at høre gruppen "De skæve Halse". Og naturligvis højdepunktet på lørdag: hawfestfrokost og lokalrevy. 

LÆS MERE: Tørfisk slår i aften, tirsdag, tonen an til Æ Hawfest

Tre kokke giver deres bud på ret med Hvide Sande Rejen

Én af de tre kokke, der skal lave en ret med Hvide Sande Rejen, er den kendte tv-kok Claus Holm.

LÆS MERE: Kokke kreerer retter med Hvide Sande Rejen

Læs med, badere!

Kystlivreddere opfordrer til at følge de fem baderåd. Læs de fem baderåd i artiklen. 

LÆS MERE: Kystlivreddere: Gå aldrig alene i vandet

De skal bare have fred og ro, de små unger

Naturstyrelsen får mange, rigtig mange henvendelser fra folk, der synes, det er synd, at sælunger ligger alene på stranden. Men det er naturens orden, forsikrer styrelsen. Den opfordrer folk til at gå langt udenom ungerne, så sæl-mor kan komme op og give dem mælk.

LÆS MERE: De hviler sig bare og slapper af på stranden

Husk solcremen 

Solcreme har til formål at beskytte huden mod den skadelige UV-stråling i sollys. Men solcreme er ikke bare solcreme, den skal nemlig passe til din hudtype. 

LÆS MERE: Nanna giver råd om solcreme til alle hudtyper

Jeppe Vang Rysgaard, bureauchef for Sol og Strand i Søndervig har valgt de tre kandidater, som har udsigt til at få del i 50.000 kroner.  Det drejer sig om Søndervig Rocker, Nørre Lyngvig Havn og Grundejerforeningen Stauning Vesterlund. Jeppe Vang Rysgaard modtog desuden en ansøgning fra Røjklit Havn, der manglede en sandkasse, og den får de. Bureauchefen fortæller, at han har valgt at tage pengene til sandkassen fra markedsføringsbudgettet. Heidi Henriksen Skjødtt, bureauchef i Bjerregaard har indstillet Foreningen Bork Havn, Hvide Sande Træskibslaug samt Hvide Sande Masterclass. De nominerede kandidater skal nu aflevere en video, derefter er det op til husejerne at beslutte, hvordan pengene skal fordeles.

Erhversnyt 

Intet at berette. 

Nyt fra politiet 

Cigaretter og tobak for 30.000 kroner blev stjålet under et indbrud i Dagli' Brugsen. Uddeleren er rasende over, at folk ikke kan lade andres ting være i fred. Han tager nu nye forholdsregler i brug.

LÆS MERE: Tyve brød igennem taget og stjal tobak

LÆS MERE: Brugsen får bedre alarmsystem og overvågning

De tre kvinder smed tasken med de stjålne sandaler og løb, da ekspedienten i MG Shoes i Søndervig konfronterede dem med sandal-tyveriet. Ekspedienten var mistænkelig over for kvinderne, da de forlod butikken, fulgte hun efter dem ud - og det viste sig, at hun havde grund til at være mistænkelig. Sandalerne koster 900 kroner. Butikstyveriet blev begået tirsdag klokken 18.00-18.30, og politiet skal nu have kigget nærmere på overvågnings-billederne både i MG Shoes samt i en anden Søndervig-butik, hvor kvinderne også har været. Det er uvist, om de har stjålet noget der. Kvinderne talte dansk med udenlandsk accent.

En tysk bilist kørte onsdag klokken 18.00 op bag i en tysk bil, der ramte den tyske bil foran. De to biler holdt stille i Søndergade i Hvide Sande. Tyskeren, der forårsagede færdselsuheldet, blev sigtet for sprituskørsel.

En 66-årig cyklist blev indlagt til observation for de skader, han pådrog sig, da han onsdag klokken 20.19 blev ramt af en knallert på den dobbeltsporede cykelsti ved Søndervig Landevej. Den 27-årige mand på knallerten var påvirket af spiritus og måtte aflevere en blodprøve. Begge mænd er fra lokal-området.

Der blev konfiskeret 0,64 gram hash og 0,4 gram kokain, da politiet ransagede en adresse i Hvide Sande. En 26-årig mand fra Hvidovre er blevet sigtet for at være i besiddelse af de ulovlige stoffer. 

Navnenyt 

Intet at berette. 

SE OGSÅ: De to foto-gallerier på facebooksiden vestnyt.dk

LÆS OGSÅ: Lille åbning i Nygade på mandag

LÆS OGSÅ: Michael brænder for at gøre en forskel

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify