Hvide Sande

Ugens korte nyheder fra Hvide Sande

Bliv opdateret på ugens vigtigste nyheder fra Hvide Sande på to minutter.

Det bedste sted i landet

Den er det bedste sted i Danmark, en af de to bedste i Skandinavien og på listen over de 20 bedste i Europa.

LÆS MERE: Ringkøbing Fjord er på europæisk surfspotliste

Open by night

Butikkerne i Hvide Sande holde længe åbent, og byen byder på oplevelser for børn og voksne.

LÆS MERE: Sørøvere og pirater indtager byen

Late Summer Festival

Danske og internationalt kendte musikere medvirker, når den klassiske festival Late Summer byder på koncerter.

LÆS MERE: Musikstykke bliver opført i Hvide Sande

Troels Trier og to lokale

Mange nikker genkendende til multikunstneren, Troels Trier, og har en mening om både hans musik og malerier. Nogle af hans værker kan opleves i manøvregangen.

LÆS MERE: Troels Trier udstiller og giver koncert

Du kan give Miljøstyrelsen nyttig viden

Mange mennesker går tur ved stranden. Hvis de støder på et dødt marsvin, en død sæl eller mallemuk vil styrelsen gerne have besked.

LÆS MERE: Miljøstyrelsen vil gerne have info om døde dyr

Du kan også deltage

Signe Simonsen cyklede i foråret de 400 kilometer fra Sild til Skagen for at planlægge den event, som hun selv har fået ideen til.

LÆS MERE: Event ved Vestkysten sætter fokus på plastikforurening

Visit Denmark har offentliggjort listen over, hvilke 300 attraktioner der var de mest besøgte steder. Flere attraktioner i Ringkøbing-Skjern Kommune med på listen. Bedst placeret er Lyngvig Fyr på plads nummer 81 med 71.936 besøgende; en tilbagegang på 3,2 procent i forhold til 2017.

De øvrige på listen er (tallet viser frem- eller tilbagegang i forhold til 2017)

Nr. 91 Bork Vikingehavn: 63.274 gæster. (-1,1 %)

Nr. 127 Wow Park 36.448 (+8,5 % – ny på listen i 2018)

Nr. 152 Fiskeriets Hus: 28.624 (+0,5 %)

Nr. 188 Fahl Kro: 19.027 (+9,7 %)

Nr. 204 Bundsbæk Mølle: 16.181 (-4,0 %)

Nr. 213 Ringkøbing Museum: 14.732 (-1,6 %)

Nr. 233 Abelines Gaard: 11.533 (+11,6 %)

Nr. 241 Kaj Munks Præstegård: 10.199 (+3,9%)

Attraktionerne i Region Midtjylland havde i alt 5,5 millioner besøgende.

Sandskulpturfestivalen i Søndervig figurerer ikke med på listen, selv om den tiltrækker op mod 140.000 gæster årligt. Det skyldes, at "arrangementer af tilbagevendende karakter" ikke er en attraktion ifølge attraktionslistens definitionsgrundlag, ligesom for eksempel Roskilde Festivalen heller ikke er det, oplyser Mette Dahl-Jensen, chefkonsulent i VisitDenmark.

Kystlivredderne har haft følgende aktioner i Hvide Sande: 0 livreddende aktioner, 9 førstehjælpsaktioner, 13 forebyggende aktioner og 145 oplysende indsatser. Og i Søndervig: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner, 2 forebyggende aktioner og 89 oplysende indsatser.

Fællessang som var det en konkurrence

Ferie får mange mennesker til at geare helt ned, og det giver ro og plads til at tænke over tilværelsen og livets store spørgsmål. Og måske tid til at gå i kirke. 

LÆS MERE: Turistkirke vægter sang og musikalske indslag

Tøj, fodtøj og brugskunst

Henne eller Hvide Sande, der er ikke den store forskel på at drive butik i de to byer, mener indehaver af ny forretning i Hvide Sande.

LÆS MERE: Lene "snuppede" ledige butikslokaler

Erhvervsnyt

Skifteretten i Herning har taget selskabet Under Broen 2017 Holding ApS i Hvide Sande under tvangsopløsning.

Nyt fra politiet

En schweizisk indregistreret Skoda fik knust bagruden, da den søndag klokken 13-16 holdt parkeret på p-pladsen ved Sandskulpturfestivalen på Lodbergvej i Søndervig. Der blev ikke stjålet noget.

Flere timer lang eftersøgning

Han kom ikke som lovet hjem fra fjorden klokken 19. Det fik hans forældre til at slå alarm.

LÆS MERE: Tysk sejler samlet op fra fjorden af helikopter

Den 20-årige tyske sejler, der mandag ved midnatstid blev fundet i vandet i Ringkøbing Fjord, blev reddet op af en redningshelikopter – og manden er i god behold, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. Men hans sejlbåd er ikke fundet. Båden har et hvidt skrog og blåt-hvidt sejl. Oplysninger bedes givet til politiet på telefon 114.

Bilist vendte tilbage til uheldsstedet

En bilist fik tre sigtelser, efter at hun havde påkørt en bilist, der skulle svinge til venstre.

LÆS MERE: Bilist stak af efter påkørsel

En person tog sig af en hund, der onsdag klokken 21.45 løb på stranden Tingodde i Aargab, og kontaktede dyreinternatet. Inden hunden nåede så langt, ringede den odensianske ejer og fik sin hund tilbage – sammen med en regning fra dyreinternatet på kørsel.

Det er ikke muligt at se, hvordan en tyv onsdag til torsdag skaffede sig adgang til et sommerhus på Bjerregaardsvej i Bjerregaard. Men den tyske familie, der lejede huset, fik stjålet en ipad, to laptops og et kamera.

En tysk bil, en sort Opel Safari, på Humlegårdsvej i Bjerregaard har været udsat for hærværk. Bilen er blevet ridset på venstre bagdør samt rude. Hærværket er begået fra onsdag til torsdag.

Politiet har været på værtshus-besøg i Søndervig, hvor de noterede en beværtning for at servere alkohol uden at have den nødvendige bevilling. Indehaveren på en anden beværtning blev også sigtet for at servere alkohol for unge under 18 år - nemlig tre 16-årige samt en 17-årig.

Tyske lejere af et sommerhus på Lyngvej i Klegod fik torsdag klokken 11.00-14.30 stjålet euro og danske kroner. Tyven er muligvis kommet ind via en ulåst terrassedør. Vagthavende ved Lokalpolitiet i Ringkøbing oplyser, at der forinden er set en mand, der piftede efter sin hund i området - og ham vil politiet gerne tale med i håb om, at han måske har set noget til indbruddet. Manden er cirka 40 år, kraftig af bygning, med skæg og iført sportstøj, shorts samt grønlig-blå overdel og en blålig kasket. Politiet kan træffes på telefon 114.

Navnenyt

John Rauhe, Hvide Sande, er død, 74 år.

 

 

 

 

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify