Hvide Sande

Ugens korte nyheder fra Hvide Sande

Bliv opdateret på ugens vigtigste nyheder fra Hvide Sande på to minutter.

"Vestkystfiskerne" dokumentar-serie

TV Midt Vest sætter fokus på fiskerne og fiskeriet i seks programmer. Det første sendes søndag den 31. marts.

LÆS MERE: Tre Hvide Sande-skippere med i tv-dokumentar

Hun har plantet hjælme i 25-30 år

Hun bliver glad, når hun ser folk i klitterne benytte de afmærkede stier. Og de, der ikke gør det, forklarer hun venligt, hvorfor det er så vigtigt.

LÆS MERE: Hjælme og grenkvas holder på sandet

Plakat-mageren

Han er vild med gamle plakater og besluttede, at han selv ville forsøge sig. Interessen og resultatet har nu ført til, at han sælger sine plakater. 

LÆS MERE: Hvide Sande-bo kreerer plakater

Også udlændinge indtager Kunstnerboligen

Smykkekunstneren Lone Keilberg og hendes kollega, Sonja Poulsgaard, fra Ringkøbing rykker den 5. april ind i Kunstnerboligen på Tyskerhavnen. Fem udenlandske kunstnere, en så langt væk som Australien, tager også ophold i boligen i løbet af sæsonen.

LÆS MERE: Lone Keilberg glæder sig til opholdet i Kunstnerboligen

Selskabet AT Ejendomme ApS ved Anders Thygesen, medindehaver af Esmark Feriehusudlejning, overtog den 1. januar 2016 den blå og markante boghandlerbygning på Stormgade 1 i Hvide Sande efter boghandler Frank Kristensens død i juni 2015. Bygningen har de seneste år huset fritidstøj og fritidssko-forretningen Trespass. Dagbladet Ringkøbing-Skjern skriver, at bygningen den 1. april overtages af Ejendomsselskabet Hvide Sande ApS ved Jens Bøndergaard. Han vil rive den gamle bygning ned og i stedet opføre en ny bygning, der skal huse virksomheder, restaurant og café. Ejendomsselskabet Hvide Sande ApS har desuden købt Vestjysk Banks bygninger i Hvide Sande, så pengeinstituttet fremover sidder til leje.

Roser fra butiksindehaver

Niels Muff, indehaver af Nordsø Fisk, mener, man er priviligeet, når man åbner forretning i Hvide Sande.

LÆS MERE: Frivillige er guld værd for Hvide Sande

Peter Viskinde indtager Lyngvig Fyr

Da han gav koncert i Hvide Sande Sportsfiskercenter og udstillede malerier i Kunst under Slusen, fik han øje på Lyngvig Fyr. Der kunne han godt tænke sig at spille. Det ønske får han opfyldt, og 50 interesserede får mulighed for at høre ham give koncert i Lyngvig Fyr.

LÆS MERE: Peter Viskinde viser malerier og giver koncert i Lyngvig Fyr

Frustreret formand

Jesper Juul Larsen, formand for Sydvestjysk Fiskeriforening, havde ikke meget positivt at sige på dagens generalforsamling i fiskeriforeningen.

LÆS MERE: Sæler æder for milliarder og vindmølleparker placeres i fiskevand

Havvindmølleparkerne, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, ventes først at stå klar i 2023, skriver Ritzau. I december afgjorde Energiklagenævnet, at der skal laves et tillæg til den oprindelige miljøvurdering. Det vurderer Michael Simmelsgaard, landechef i Vattenfall Danmark, udsætter projektet i tre år - nemlig den tid det til tage at få lavet yderligere miljøvurdering samt aflyse og genoptage udbud med de leverandører, der blandt andet leverer fundamenter og kabler.

Erhvervsnyt

Formand Erik Bjerg og Lars Frydendahl er fratrådt bestyrelsen for VESTPARTNER A/S i Hvide Sande. Lars Frydendahl er tiltrådt som formand og Erik Bjerg er tiltrådt. Lars Frydendahl er fratrådt direktionen som administrerende direktør og Erik Bjerg er tiltrådt som administrerende direktør.

Vibeke Madsen, administrerende direktør, er fratrådt direktionen for Trolle Anlæg IVS i Hvide Sande.

Nyt fra politiet

Det blev ved indbrudsforsøget, da der fredag den 22. til lørdag den 23. marts blev smadret en rude i et fritidshus på Lyngvejen i Klegod. Tyven var ikke inde i huset, og der var intet stjålet.

En eller flere personer har banket så hårdt mod yderbeklædningen på et sommerhus, at der er slået et 20 gange 20 centimeter stort hul. Hærværket er begået mod et hus på Syvsangervej på Lodberg Hede fra den 1.-23. marts.

En 26-årig bilist fra lokalområdet blev anholdt fredag klokken 00.55 på Søndervig Landevej mistænkt for at være påvirket af cannabil og amfetamin. Han fik derfor taget en blodprøve.

Navnenyt

Intet at berette.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify