Hvide Sande

Tre Hvide Sande-skippere med i tv-dokumentar

Dokumentar-serien, "Vestkystfiskerne", viser otte fiskere fra tre vestjyske havne.

De to Hvide Sande-skippere, Kurt Adsersen på kutteren "Vibeke Bram" og Thomas Hansen på "Polaris", medvirker i  første afsnit af tv-dokumentarserien, "Vestkystfiskerne", som TV Midt Vest sender søndag den 31. marts. Mens Johan Nielsen, den tredje skipper fra Hvide Sande, senere toner frem på skærmen.

I alt otte fiskeskippere er med i serien, de øvrige er Martin Kynde, Jesper Kobberholm og Tamme Bolt fra Thyborøn samt Johnny "Skrædder" Pedersen og Kenneth Nielsen fra Thorsminde.

De otte fiskere driver forskellige typer fiskeri, og de beretter blandt andet om de første vanskelige år samt op- og nedture i erhvervet.

Seks temaer

Dokumentarserien strækker sig over seks udsendelser, og er bygget op over hver sit tema: "Den svære start", "Fisk i farvandet", "Rollerne ombord", "Havet giver og havet tager", "Gennem generationer", og "Savn og afsavn".

Udsendelserne følger fiskernes hverdag på ugelange togter i Nordsøen, Skagerak og Østersøen, men også når de er i land.

"I mødet med fiskerne er vi blevet overraskede over den ærlighed, de har lagt for dagen. Fiskeriet har normalt ry for at være et lukket miljø, hvor det kan være svært at vride noget ud af menneskene ombord på kutterne. Men det har ikke været tilfældet her", siger Jakob Fenger, seriens tilrettelægger i en pressemeddelelse.

Ærligt indblik

Fiskerne fortæller i programmerne åbent om blandt andet deres liv på godt og ondt, om at få det til at hænge sammen økonomisk, den teknologiske udvikling og ikke mindst savnet af familien derhjemme.

"Fiskeriet er et vigtigt erhverv i Midt- og Vestjylland. Og i vores daglige reportager kan det være svært for os at få de gode billeder og den tætte reportage, da fiskerne ofte er på havet mange dage ad gangen. Derfor er vi glade for, at vi i denne serie får et ærligt indblik i erhvervet, som er så unikt og anderledes, siger Kirsten Axelsen, programchef på TV MIDT VEST.

Det er selskabet Complot, der står bag dokumentar-serien, som er produceret i samarbejde med projektet "Kend din fisker" med støtte fra Konsumfisk og FiskeriLAG Vestjylland. 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify