Hvide Sande

Turistgudstjenester vægter sang og musikalske indslag

Kirkerne på Klitten byder turistkirke med fællessang på dansk og tysk samtidigt.

De danske operastjerner, Lone Rasmussen og Morten Frank Larsen, fra Winer Staatsoper synger igen i år, når Helligåndskirken firs søndag i august danner rammen gudstjenester på dansk og tysk.

Det er tredje år med turistkirke, og ifølge sognepræst Daniel Kristiansen var kirken de to foregående år flere gange fyldt, det vil sige cirka 250 kirkegængere bestående af tyske og danske turister samt lokale borgere.

Gudstjenesten er den traditionel dansk gudstjeneste ved en af de to lokale sognepræster, Birgit Morsing og Daniel Kristiansen - med fokus på fællessang og musikalske indslag. Sognepræstens prædiken bliver oversat til tysk og fællessangene synges på dansk og tysk samtidigt.

"Der bliver sunget højt, der går lidt konkurrence i det," siger han og smiler.

Tid til de stor spørgsmål

Turistkirke er ifølge Daniel Kristiansen den måde, som kirken kan være med til at byde de mange sommergæster velkommen til området på. Han mener, det er relevant med turist-gudstjenesterne.

"Folk kan godt lide ferien, den sætter dem i en anden stemning. Ferien giver mulighed for, at de får set deres eget liv i en større sammenhæng og overveje livets store spørgsmål. Når de kommer ned i gear, er der plads til den slags tanker," siger Daniel Kristiansen og tilføjer, at derhjemme kører tingene med 180 kilometer i timen, og hver eneste time skal udnyttes.

Unikt samarbejde

Han betegner samarbejdet om turistkirke-gudstjenesterne som ret unikt.

"Der er en bred forankring i sognet, for både Holmsland Klit Turistforening og erhvervslivet bakker op, så vi kan hyre solister ind og få lavet pr-materiale," siger han.

Turistkirke finder sted den 4., 11., 18. og 24. august, hver gang klokken 10. Yderligere oplysninger på hjemmesiden www.turistkirke.dk

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify