Hvide Sande

Syv personer søger præste-job på Anker Fjord Hospice

Hospicet ser frem til at få en fast præst efter næsten et år uden.

Ribe Stift har fået syv ansøgninger til jobbet som præst på Anker Fjord Hospice, oplyser kontorfuldmægtig Nanna Poulsen i Ribe Stift.

"Det er meget fint, for det er meget sløjt med ansøgere til stillinger i Vestjylland," fortæller hun.

Jobbet er en 40 procents stilling, og det er anden gang, stillingen er slået op. Første gang var i august 2018, da fik stiftet fem ansøger - ingen af dem blev ansat.

Mangler præst

Senest har sognepræst Birgit Morsing Madsen, Hvide Sande, været præst på hospice, men hun stoppede i foråret 2018, og siden har Anker Fjord Hospice været uden fast præst.

Provst Lone Hvejsel, Ringkøbing, har vikarieret, men det er ifølge hospicechef, Herdis Hansen, at have en fastansat præst.

"Provst Hvejsel er kun en nødløsning - ikke fordi der er noget at sige hende på, men hun kommer kun hver 14. dag," siger Herdis Hansen.

Ansættelse

Den videre ansættelses-procedure er nu, at biskop Elof Westergaard holder møde med ledelsen på Anker Fjord Hospice og orienterer om ansøgerne. Ledelsen sender derefter en skriftlig udtalelse  om ansøgerene til biskoppen, og de ender sammen med biskoppens indstilling om, hvem der skal have jobbet, hos Minister for ligestilling og Kirke, der ansætter præster.

Mødet med ledelsen finder ifølge biskop Olof Westergaard sted senere i januar, og han håber, at den nye præst kan begynde den 1. marts.

"Men det er deltids-stilling, så det kan godt tage lidt længere tid, hvis vedkommende er knyttet til et andet arbejde," siger han.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify