Hvide Sande

150 år gammel tradition vækkes til live igen

Strandauktioner har de seneste 20 år være sjældne, men den 29. juni kan de opleves igen.

Strandauktioner er en gammel skik på Holmsland Klit; de har været afviklet i 150 år, når skibe gik ned eller på anden måde mistede træ og andet gods, som drev i land.

De seneste 20 år er det imidlertid ikke meget gods, der er drevet i land. Men nu er tiden inde til, at  strandfogederne på Klitten holder strandauktioner igen.

Det sker den 29. juni med start ved Abelines Gaard, hvor det ifølge Jens Nicolai Vejlgaard Christensen, formand for Strandfogederne ved den Kongelige Søgaardske Forstrand, kommer til at foregå nøjagtigt ligesom strandingsauktioner har været de sidste 150 år.

Dagen begynder med morgenkaffe og -brød klokken 8.30. En time senere går selve auktionen i gang, og man er velkommen uanset, om man vil købe noget af det træ, der er drevet i land eller blot er interesseret i at opleve den 150 år gamle tradition, understreger han.

Jens Nicolai Vejlgaard Christensen fortæller at tidligere tiders strandauktion var en festdag, der trak folk fra nær og fjern, som samledes for at købe træ og andet gods, der var drevet i land.

Når auktionen på Abelines Gaard er slut, fortsætter auktionerne nordpå. Der er i alt fem auktioner, som ledes af auktionsmester Søren Vejrup.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify